Nieuwe USA genomics vrouwelijke dieren

Ook van de vrouwelijke dieren zijn de nieuwe USA genomic uitslagen bekend. Het Amerikaanse rekencentrum, het CDCB, heeft de berekening van de fokwaarde voor dochtervruchtbaarheid (DPR) aangepast. De reden voor deze aanpassing is dat er bij voorgaande draaien een duidelijke seizoens-invloed was waar te nemen. Door de gewijzigde berekening van de fokwaarde vruchtbaarheid (DPR) in Amerika zijn de vrouwelijke dieren gemiddeld 1.1 punt DPR, 60 punten TPI en 20 punten Net Merit gedaald.

In de top 100 gTPI vrouwelijk staan nu o.a. de volgende dieren van GenHotel-leden:

K&L OH Mabel, een Progenesis Granite dochter met 2807 gTPI in eigendom van De Oosterhof en GenHotel. Mabel is niet alleen de nummer 1 gTPI Granite Europa, ze is de nummer 1 Granite wereldwijd! Haar eerste kalveren zullen binnenkort geboren worden.

Koepon Lawson Ruby 25, van Koepon Genetics, is met 2796 gTPI de nummer 1 Peak AltaLawson dochter in Europa. Haar moeder is Koepon Hotline Ruby 11 uit de bekende Regan-Joy Durham Regenia EX-92 familie. Ook Ruby 25 haar volle zussen Ruby 23 en 24 staan in de top 100 gTPI van Europa.

Koepon Lawson Ruby 22 (2770 gTPI), is eveneens een AltaLawson dochter uit de Regenia familie, echter uit Koepon Topshot Ruby 5, een Peak AltaTopshot halfzus van Ruby 11.

K&L OH Mirror, de wereldwijde nummer 1 gTPI Mr Rubi Agronaut dochter uit de succesvolle Seagull-Bay Oman Mirror VG-86 familie. Mirror, van De Oosterhof en GenHotel, scoort nog altijd 2769 gTPI en ook van haar worden binnenkort kalveren geboren.

K&L OH Mindy, een Redrock-View Klutch dochter met 2764 gTPI, stamt eveneens uit de Mirror familie. Ze is de hoogste gTPI dochter van Mr Mogul Delta-dochter ALH Modest en in gezamenlijk eigendom van De Oosterhof en GenHotel. Mindy is tevens de nummer 1 gPFT Redrock-dochter wereldwijd op Italiaanse basis.

Koepon Swingman Range 2 Red behoort met 2763 gTPI tot de allerhoogste roodbonte vrouwelijke dieren ter wereld en is de nummer 1 Net Merit en de nummer 2 gTPI roodbonte Westcoast Swingman-Red dochter. Haar volle zus Koepon Swingman Range 1 Red is de nummer 3 NM en nummer 3 gTPI roodbont.

Koepon Duke Ruby 14 is een dochter van de nummer 2 TPI fokstier S-S-I Montross Duke en is met 2757 gTPI de hoogste Duke-dochter in Europa.

HLB Berberitze van Lindenhof Holsteins in Duitsland is de nummer 2 Cal-Roy-Al Yoda dochter in Europa en afkomstig uit de best fokkende Amerikaanse Richmond-FD Barbie EX-92 familie.

Koepon Nitro Sophia is de hoogstscorende G-Deruyter AltaNitro dochter in Europa. Haar moeder is Peak Sophia VG-87, een Monterey-halfzus van stieren als Pine-Tree Prophecy en OCD Spring Slamdunk.

Wilder Herzol P van familie Holtkamp in Duitsland is met 2733 gTPI en 936 NM de nummer 1 gTPI en nummer 1 NM Progenesis Modest Rolan dochter in Europa. Ze is bovendien één van de allerhoogste hoornloze vrouwelijke dieren in Europa en afkomstig uit de volle zus van de hoge hoornloze stier, Wilder Hotspot P (Superhero x Powerball P).

Drouner K&L Classy 1662 scoort zowel in Amerika als Duitsland hoog voor genomics, resp. 2727 gTPI en 162 gRZG. Ze is de nummer 3 gTPI De-Su Kenobi dochter in Europa, uit de Koepon Classy familie en in eigendom van Drouner Holsteins en GenHotel. Moeder is Drouner K&L Classy, een beloftevolle Endco Superhero dochter.

Rhala Re Lytime, van Rhala Holsteins en Reer Genetics, is met 2723 gTPI de nummer 1 gTPI Ste Odile Milktime dochter in Europa. Ze heeft met Milktime x Heisenberg x Tango x Meridian een andere bloedvoering en is afkomstig uit de Italiaanse Bel Iron Irene EX-90 familie.

Klik HIER voor de top 100 gTPI Europese dieren op Amerikaanse basis.

 

 

Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende