Nieuwe indexen augustus (wordt geregeld aangevuld)

Deze week is het weer indexweek. De computers hebben weer gedraaid en de komende dagen komen de gegevens weer op ons af. De verschillende indexen kunt downloaden. Als  er landen bijkomen wordt t aangevuld op dit nieuwbericht.

Proofs Germany / Fokwaarden Duitsland (AUGUST 2017)

Roodbont: Bij roodbont weet Julandy de leiding de houden met 139 gRZG. Nieuwkomer op plek twee is Voorhof Lostau Red P, een Laron P zoon van Green-Valley Allure en dus gefokt door Voorhof Holsteins, Edwin Kurstjens. Elwood en Red Mist blijven ook goed qua niveau. Coloredo P, een Colt P uit Morningview Super Roxy komt binnen op plek 5. Bij de Genomics lijst weet Pace Red de leiding te houden met 161 gRZG. Silky staat op plek twee en Schreur Argus P blijft de hoogste hoornloze. De eerste Bagno zonen staan ook in de lijst, o.a. Wilder Baymax op plek negen, gefokt door Holtkamp uit Wilder K25 VG-86. In de interbull lijst weet Archive-Red (Ladd P x Planet Silk) de No. 1 positie te pakken bij de dochtergeteste stieren. Bij de genomic stieren zien we Manana Red uit Frankrijk vlak achter Pace met 160 gRZG.

Zwartbont: Big Point weet de leiding bij de dochtergeteste stieren te houden met 147 gRZG. Op plek twee staat Anderstrup Garvin uit de Grietje familie. De eerste Mogul zonen weten ook door te dringen (er staan er 5 in de top 10), waaronder Moll, gefokt door Willem's Hoeve Holsteins en Mandela, gefokt door Masr Holsteins. Bij de genomic stieren weet Avicci de leiding over te nemen met 161 gRZG. Nieuwkomer Jameson, gefokt door Veenhuizer en K&L staat op plek 4. De hoogste stier zonder Balisto bloed is K&L Cidre plek zes. Caudumer Batch P, gefokt door Haytema blijft de hoogste hoornloze stier, vlak voor Mission P. Verder zijn er veel Battlecry zonen in de top. Bij de interbull lijsten is Mayflower de koploper. Rookie, Balisto en Montross blijven hoog, de nieuwkomer is Josuper met 155 RZG op plek 3. Ook Damaris, Rubicon, Silver en Delta staan in de top 15 met de eerste dochtergeteste cijfers. Opvallend is ook zeker Brekem RF in de top 20 met 149 RZG. Ook Altaspring en Supershot starten met 148 RZG in de top 25. Bij de Genomic stieren staat Hang-Time zonn Hartley op plek 1, voor de Jedi zonen Padawan en Jagger.

More info: VIT

Proofs UK / Fokwaarden UK (aUGUSTUS 2017)

 In Engeland Staat Lavaman op plek één bij de dochtergetest stieren, voor de veelgebruikte Balisto die zich overal prima bevestigd. Ook de bekende stieren Supersire, Bookem, Aikman en G-Force staan in de top 10. Van de beschikbare dochtergeteste stieren (interbull) staat Rookie net achter Lavaman. Rubicon staat van de veelgebruikte stiervader van afgelopem jaren ook in de top 10. Bij de (beschikbare) genomic stieren stijgt Rubi-Agronaut verder door naar 819 PLI. Nieuw is AltaDepot op plek twee. Padawan, die op RZG ook hoog staat, bezet plek 5.  

More info: DairyCo Breeding+

Proofs Viking (DEN, SWE & fIN) / Fokwaarden Viking (AUGUST 2017)

Bij de fokwaarden van DEN, FIN, SWE vindt men naast een aantal Balisto zonen veel verschillende vaders. VH Bradoc (Blush zoon) is de No. 1 stier bij zwart. Bij de rode en roodfactor stieren staat VH Nerd RDC met 40 NTM zeer hoog, hij is bij zwart ook de No. 2. Nerd heeft ook een hoge RZG. De hoogste hoornloze heeft NTM +27. Dit hebben zowel Comxa P als VH Tirsvad Pogba P.

More info: Viking Genetics

Proofs Italy / Fokwaarden Italië (AUGUST 2017)

In Italie staat de Goldday zoon Valverde op plek 1 van de dochtergeteste stieren. De eerste Numero Uno zonen en Mogul zonen komen ook in de top voor. Bij de genomic stieren weet Sound System de 1e plek te verdedigen met 300 punten voorsprong. De hoogste hoornloze blijft Anderstrup Clash P. Ook in Italië zien we veel verschillende vaders bij de genomic stieren.

More info: Anafi

Proofs switserland / Fokwaarden zwitserland (AUGUST 2017)

Bij de roodbonte en roodfactor lijsten valt op dat Ladd P de hoogste dochtergeteste rode is. Bij de roodfactor is ook Brekem no. 1, voor Olympian en Aikman. Bij de genomic stieren staat Pace ook op plek 1 en is Lucky PP de hoogste hoornloze (en zelfs PP) op plek 4. Bij de roodfactor stieren staat zelfs een hoornloze op plek 1, namelijk Yoda P. De bekende helaas CD dragers Argo en Apprentice volgen voor Emperor en Nugget, die al bijna dochtergeteste cijfers krijgt. Bij zwartbont gaan Reflector en Racer aan kop, vlak voor Lavaman, die in Enegeland ook al in de top staat. Eraser is de hoogste hoornloze, nog voor Powerball. Bij de genomic stieren staat ENDCO Supreme op plek 1, Superhero, die al iets ouder is, staat nog op de 5e plek. Adagio P is de hoogste hoornloze.

More info: Swiss herdbook

Proofs Canada / Fokwaarden Canada (AUGUST 2017)

In Canada weet Aikman RDC de eerste plek te veroveren en Commander start goed op de tweede plek bij de dochtergeteste stieren. In de intrebull lijst Staat Delta op no. 1, voor Mayflower en Midnight. Rubicon start ook goed op plek 7. Bij de genomic stieren is een nieuwe zoon van SSI Supersire Mirir de no. 1, namelijk Biggie. Ook Padawan is hoog in Canada met 36-3 GPLI op de 2e plek. De Jedi, Duke en Jett zonen domineren de toplijst.

More info: Canadian Dairy Network

Proofs USA / Fokwaarden USA (AUGUST 2017)

Mr. Mogul delta is de nieuwe No. 1 dochtergetest stier met 2849 TPI, voor Montross op 2773 TPI. OOk Josuper weet met dochter sterk te stijgen naar 2728 TPI. Rubicon start ook super met 2723 TPI. op plek 5 staat Yoder met 2710. Ook Silver (2637 TPI) en AltaSpring (2622 TPI) complementeren de top 10.

Proofs FRance / Fokwaarden Frankrijk (AUGUST 2017)

More info: Prim'Holstein France

Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende