Indexen Nederland

Gisteren hadden we al de indexen uit Duitsland, Amerika, Canada, DSF, Italie, Zwitzerland en Engeland (zie Nieuwe indexen augustus), vandaag komt daar Nederland bij.

Zwartbont: Bij de fokstieren zwartbont weet Danno nog iets te stijgen naar 393 NVI. Dit geldt ook voor Bookem die op plek 2 staat. Doorman is de grote stijger met +59 NVI naar 335 NVI en plek 3. Willem's hoeve Browing blijft stabiel en staat op 4. Dan komen Molenkamp Bolt RF met 310 NVI en Brekem RF met 309 NVI (stijgt maar liefst 98 punten!)! Boss stijgt ook fors naar 296 NVI en Weelder Special Force komt ook de top 10 binnen met 292 NVI. De volle broer van Bolt genaamd Molenkamp Pepe staat op plek 10 en Balisto valt er nipt buiten, maar stijgt wel weer (24 punten en heeft +0,30 % eiwit). Bij de genomic stieren bljft de no. 1 positie bij Esperanto, hij stijgt nog 24 punten naar 425 NVI. De nieuwe no. 2 is door K&L gefokt en een mooi resultaat uit het embryoprogramma. Pentagon K&L Pokemon scoort 396 gNVI! Er zijn slechts kleine verschuivingen in de lijst, maar wel veel nieuwe stieren. Zoals ook Veenhuizer K&L JT Jake, met 359 NVI de No. 10. Deze stier, eigen aan RUW in Duitsland, is gefokt door K&L en Veenhuizer Holsteins.

Roodbont: Bij roodbont is er een nieuwe No. 1 bij de fokstieren. Elagaaster Maxx heeft 297 NVI, maar is helaas CD drager. Bolero stijgt nog weer verder door naar 274 NVI! Familie Werler fokte niet alleen Bolero, maar nog twee stieren in de top 10, namelijk Julandy en Jotani, die 42 punten NVI stijgt en ook nog eens de no. 1 exterieurstier is! Dit is natuurlijk een fokprestatie die zijn weerga niet kent! Fageno komt ook in de top 5. Bij de Genomic stieren weet Anreli Aalshorst Rody te passeren. Nieuw zijn Wilder Smart (Norbert x Brekem), gefokt door Wilder Holsteins en De Oosterhof OH DG Alaska Red op 4. Deze stier is gefokt door Willem Scholten van de Oosterhof met DG. Delta Maroon stijgt verder en heeft nu 313 NVI. De stier Manana Red debuteert ook met 304 NVI, mede door zijn RZG van 160 zal hij gevraagd worden worden als stiervader. Barendonk heeft een mooi fokproduct afgeleverd met Barendonk Prestige (Brasil x Brekem), de hoogste exterieurstier in de top 100 op No. 11 met 302 gNVI! Bij de roodfactor stieren hebben Bolt, Brekem en Aikman natuurlijk zeer goede zaken gedaan, dit helpt de roodbont fokkerij natuurlijk enorm. Bij de genomic stieren zijn Wilder Smiley (+351 NVI) en Babylon (+334 NVI) ook intressant voor de roodbont fokprogramma's.

Proofs Holland / Fokwaarden Nederland (AUGUST 2017)

More info: GES Fokwaarden

 

voor een volledig overzicht van alle indexen uit alle landen: Stierindexen

Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende