KOE Fabiola-Red Senioren Kampioene Dairy Fair Mariënwaerdt

Applejax dochter KOE Fabiola-Red, in eigendom van Batouwe Holsteins en Dick en Ellis van Zetten, heeft op de Dairy Fair Mariënwaerdt het Senioren Kampioenschap voor zich opgeëist. In de strijd om het kampioenschap kreeg ze de meeste concurrentie van Welland Sien 2, een Pleasure dochter van de familie van der Wel uit Hoogblokland. Mede vanwege haar fantastische uier, Fabiola-Red won ook het uierkampioenschap bij roodbont, werd Fabiola-Red tot kampioene gekozen en verwees ze Sien 2 naar de Reserve Titel.

Hoornaar

Vorige week zaterdag (11 augustus) behaalde de familie Bakker van Batouwe Holsteins ook al mooie successen op de Jongveedag in Hoornaar. Op deze keuring behaalde Batouwe Ap Apple Red, een Apoll P dochter uit de KHW Regiment Apple-Red familie, het Reserve Kampioenschap bij de oudere pinken. In haar rubriek kreeg ze de meest tegenstand van stalgenote Batouwe Pb Rae Red P, een Paybal dochter uit de bekende Rae/Roxy familie, die uiteindelijk de Honourable Mention titel veroverde.
Met Batouwe Tulipe Jrd Red (v. Jerudo; 1A jonge pinken RB), Batouwe Ashly Jedi (v. Jedi; 1C jonge pinken ZB) en Batouwe Golddonna (v. Doorman x NH Goldfever); 1C kalveren ZB) werden ook uitstekende resultaten geboekt. Tulipe Jrd Red veroverde de Honourable Mention titel bij de jonge pinken.
Succes voor de jongste generatie Bakker was er tijdens het showmanship (voorbrengwedstrijd). Gert Bakker veroverde de titel in de categorie 10 t/m 12 jaar en Rens Bakker won in de categorie 12 t/m 16 jaar.


Pieterjan Bakker met Batouwe Pb Rae Red P (l) en Rens Bakker met Batouwe Ap Apple Red (r)


Rens Bakker met Batouwe Tulip Jrd Red


Gert Bakker met Batouwe Golddonna

Willem’s Hoeve Holsteins

Terug naar afgelopen weekend, naar de Dairy Fair Mariënwaerdt. Daar werden namelijk ook successen geboekt door Willem’s Hoeve Holsteins. Met Willem’s Hoeve Rita 1055 (v. Bradnick) werd een 2e plaats behaald in een rubriek met oudere koeien en ook Silver-vaars Willem’s Hoeve Baily 1610 werd als 2e opgesteld in haar rubriek. Willem's Hoeve Rita 1263 (v. Bradnick) won wel haar rubriek in de middenklasse. Genoeg voor een kampioenschap was dat helaas niet want de titels gingen naar de 1A en 1B uit de tweede middenklasse rubriek, respectievelijk; Jansje 626 (v. Gold Chip; Eig. Fa de Groot) en Ebeltje 445 (v. Golden Dreams; Eig. Mts. Aalberts).


Willem's Hoeve Rita 1055


Willem's Hoeve Rita 1263

Jongste generatie

Ook bij de familie De Jong is de jongste generatie al actief in de showring, en niet zonder succes. Nick de Jong (3 jaar) werd namelijk Kampioen voorbrengen en zijn zus Fay de Jong (4 jaar) won de Reserve titel. Nick werd bovendien uitgeroepen tot “aanstormend talent”.


Een trotse familie De Jong


Fay de Jong


Nick de Jong krijgt tijdens de uitreiking van de "Aanstormend talent award" door hoofdsponsor Alfa Accountants

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende