Succes voor Stouwdamshof, Visstein & ARGH in Oldebroek

Op de Fokveedag Oldebroek hebben verschillende GenHotel leden successen behaald. De familie Van ’t Hof (Stouwdamshof Holsteins) behaalde twee reserve kampioenschappen en won met hun bedrijfsgroep de bedrijfsgroepencompetitie.
In eerste rubriek met vaarzen was het Stouwdamshof Malve 182 die er met de rubriekswinst vandoor ging. Deze dochter van de stier Stouwdamshof Akron hoefde in de strijd om het kampioenschap uiteindelijke alleen Jolenbroek Luzanna 183 van R. H. Brons uit Terschuur, de winnares van de tweede rubriek met vaarzen, voor te laten gaan.

Opnieuw Reserve

In de middenklasse streed de familie Van ’t Hof met Stouwdamshof Jacoba 131 (Red Expression) opnieuw mee om eremetaal. Jacoba 131 behaalde een eerste plaats in haar rubriek door af te rekenen met Alie 198 van opnieuw R. H. Brons en Roccafarm Comine (Distinction) van ARGH Holsteins. In het defilé eiste ze vervolgens de reserve titel voor zich op.


Stouwdamshof Jacoba 131

Ongenaakbaar

In de eerste rubriek met oudere koeien werd meteen duidelijk dat Visstein Holsteins met de hoornloze Ladd P dochter Visstein Akim P Red een titelkandidaat bij zich hadden. Akim P Red won haar rubriek door NH Mogul Brasiliangirl (Mogul) van ARGH Holsteins en Stouwdamshof Jacoba 112 (Goldsun) van Stouwdamshof Holsteins naar respectievelijk de plaatsen 2 en 3 te verwijzen.
In de kampioenschapskeuring moet Akim P Red vervolgens de strijd aan met de 9e kalfs Mascol dochter Marie 374 van D. G. Pelleboer uit IJsselmuiden. Marie 374 bleek net een maatje te groot voor Akim P en prolongeerde daarmee haar titels van 2017.

Visstein Akim P Red VG-88
Visstein Akim P Red

Pinken

Bij de pinken behaalde ARGH Holsteins met HAM Doorman Angel een eerste plaats in de rubriek. Angel, een Doorman kleindochter van EO Siemers Ashlyns Angel EX-96 (Stormatic x Tri-Day Ashlyn EX-96) is geen onbekende in Oldebroek. Vorig jaar veroverde ze als kalf nog het kampioenschap.
Stalgenote AR-Type Beemer Alysha werd als tweede opgesteld in haar rubriek. Alysha is een Beemer dochter en haar afstamming voert terug op KHW Regiment Apple Red EX-96 (Regiment x Kamps-Hollow Durham Altitude EX-95).

Ham Doorman Angel
Ham Doorman Angel

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende