Schreur Apoll P Red #1 in Nederland & Duitsland

Met zijn officiële debuut als dochtergeteste stier is Schreur Apoll P Red meteen in zowel Nederland als Duitsland de #1 stier. Op Duitse basis scoort de Aikman zoon uit Verhages Bos Candlelight P Red VG-86 +140 GRZG en in Nederland komt hij tot +273 NVI. Apoll P is gefokt door Schreur Holsteins en als genomic stier was hij ook al een tijd lang de #1 GRZG stier in Duitsland. Nu weet hij zijn fokwaarden dus te bevestigen op basis van melkgevende dochters.

Productie

Dochters van Apoll P blinken uit in (melk)productie en hij scoort dan ook +144 RZM en +475 INET. Ook bij Schreur Holsteins zijn meerdere dochters van Apoll P aan de melk. Begin juli maakten we al melding van 7 Apoll P dochters bij Schreur Holsteins die tot een gemiddelde lactatiewaarde van 117+ kwamen met een exterieurscore van 84.7 punten algemeen voorkomen (zie: Apoll P time @ Schreur Holsteins).

Nafok

In de veestapel van Schreur Holsteins wordt de invloed van Candlelight alleen maar groter, zowel via Apoll P als via de vrouwelijke nakomelingen van Candlelight. Schreur Caralie 33 Red bijvoorbeeld, is een volle zus van Apoll P. Zij wordt in haar tweede lactatie voorspeld op 11.498 kg melk met 3.53% eiwit. Schreur Caralie 14 P RDC is een Supersire dochter uit Candlelight. Zij is vers in haar 3e lactatie en heeft ook al weer meerdere nakomelingen.

Verhages Bos Candlelight P Red VG-86
Verhages Bos Candlelight P Red VG-86, moeder van Apoll P Red

Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende