Prima optreden Team NL op EK

De Nederlandse afvaardiging van koeien heeft zich op de Europese Holstein Show in Libramont zeer goed gemanifesteerd. Meerdere hoge noteringen waren er in de individuele rubrieken voor koeien van het door GenHotel gesponsorde Team NL.

► Absoluut hoogtepunt zaterdagmiddag was het bereiken van de eerste plek in de 3e rubriek van Bolleholster Adele, de Go-Farm Pitbull RDC dochter van GenHotel-lid Van Der Eijk Holsteins uit Twisk. Bovendien wist Adele door te dringen tot de Kampioensfinale.

► Zowel bij Holstein als Red Holstein wist de Nederlandse landengroep (na Zwitserland en Frankrijk) de 3e plek te bemachtigen, in beide gevallen het maximaal haalbare. Dit is het geweldige resultaat van de zorgvuldig uitgevoerde selectie, de prima organisatie en perfecte verzorging en preparatie van de koeien. Een enorm compliment voor het gehele Team NL is hier op zijn plaats.

► Bij de Young Breeders Competitie hebben Chiel Goesten en Wouter Bloemen ook super gepresteerd. Chiel behaalde bij de junioren (16 t/m 20 jaar) zowel bij Toilet als Showmanship de 1e plek en werd daarmee overall Europees Kampioen, een geweldige prestatie. Wouter behaalde bij de senioren (21 t/m 25 jaar) de 3e plek met Toilet en was 2e bij Showmanship in de 2e serie. Hiermee was Wouter uiteindelijk 3e in de totaaluitslag, in een veld van 18 Europese deelnemers. Het resultaat van Chiel en Wouter samen zorgde ervoor dat Nederland dit jaar als de Kampioen van de Young Breeders Competitie is gehuldigd.

Alle deelnemers, van harte proficiat met de behaalde resultaten!


Bolleholster Adele (v. Pitbull), 1e in haar rubriek tijdens het EK in Libramont


Chiel Goesten, Europees Kampioen Toilet én Showmanship tijdens het EK in Libramont


Wouter Bloemen, 2e tijdens Showmanship en 3e plek bij Toilet


De Nederlandse Holstein groep behaalde een prima 3e plek tijdens de landencompetitie

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende