Geslaagde GRS voor Koepon Genetics

Afgelopen zaterdag werd de Groninger Rundvee Show 2016 (GRS) georganiseerd in de manege "De Wroetende Mol" te Bedum. Voor zowel Koepon Genetics als voor de familie van “herdmanager” Alex Borst is het een zeer succesvolle dag geworden met meerdere kampioenen en/of reserve kampioenen. Van de 12 ingezonden koeien door Koepon Genetics behaalden maar liefst 9 dieren een top 3 klassering in hun rubriek.

Vaarzen

Meteen in de eerste vaarzenrubriek werd duidelijk dat Koepon Genetics met Koepon Spr Regenia 147 een kandidaat voor de titel bij zich hadden. De afstamming van deze Supersire dochter voert via een VG-86 Bookem x VG-89 Colby terug op Koepon Shot Regenia 10 VG-86 (Shottle x VG-89 Stormatic x Regan-Joy Durham Regenia EX-92; de moeder van Mr Sam en Mr Samuelo). Regenia 147 won vrij eenvoudig haar rubriek en rekende in de finale af met Reidlander Bet 197, een Bonair dochter van de familie Stolwijk uit Bedum. Saillant detail; de Colby grootmoeder van Regenia 147, Koepon Col Regenia 37 werd als tweede opgeteld in de productieklasse (>55.000 kg melk).

Opnieuw Regenia

In de middenklasse verdeelden Koepon Genetics en de familie Stolwijk opnieuw de prijzen. Ondanks een “clean sweep” in de eerste middenklasse rubriek voor Koepon Genetics ging het kampioenschap naar de familie Stolwijk. De 1A uit de oudste rubriek, Reidlander Bet 956 (Damion) greep het kampioenschap en werd later ook uitgeroepen tot algemeen kampioene. Voor haar secondante in de rubriek, Koepon Snow Regenia 91, restte het reserve kampioenschap. Regenia 91 is een Snowman dochter uit de eerder genoemde Regenia 10 en dus een halfzus van Regenia 37.
Daarmee was de koek nog niet op voor Koepon Genetics. Jeeves dochter Koepon Jeevs Klaske 82, inderdaad afkomstig uit dezelfde familie als 2-voudig algemeen kampioene Koepon Storm Klaske 7, pakte het reserve kampioenschap bij de oudere koeien. Kampioene werd Reina 248 (James Tko) van Mts. Drie-Poelma.

Jongvee

Ook bij het jongvee was er succes voor Koepon Genetics. Aan de hand van Daniël Borst veroverde Koepon Mcb Regenia 185 (Beemer) het reserve kampioenschap bij de kalveren terwijl Matteo Borst het reserve kampioenschap “Toilet” pakte met Koepon Lott Denise 39 (Lottomax). Het voorbrengen werd zelfs gewonnen door Lisanne Borst met Koepon Puls Denise 38 (Pulsar). Al met al dus een geweldige dag voor Koepon Genetics en de familie Borst.

In de rechterkolom onder het kopje "Bijlagen" treft u de volledige uitslag aan.


Koepon Spr Regenia 147 met Hans Broekhuyse


Alex Borst met Koepon Snow Regenia 91


Alle kampioenen op een rij

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende