GenHotel leden succesvol op keuringen

Ondanks de vrieskou die ons land tot dit weekend in zijn greep hield gingen een aantal Wintershows gewoon door. Op de FDV Wintershow Drenthe in Pesse beleefde Prairie Hoeve Holsteins een uitstekende avond. De bekende Goldwyn dochter Marie 356 behaalde het reserve kampioenschap bij de oudere koeien. Ze hoefde alleen de latere algemeen kampioene, Drakker Bulona (Lotta Hill) van Mts. Steegink, voor te laten gaan.

Maggie 82

In de middenklasse ging het kampioenschap naar Prairie Hoeve Maggie 82. Deze Golden Dreams dochter is in eigendom van Mts. Jonkers en gefokt door Prairie Hoeve Holsteins. Maggie 82 is de honourable metion vaars van de NRM 2017 en in Pesse greep ze het kampioenschap in de middenklasse en het uierkampioenschap. Haar secondante in de middenklasse werd Drouner Mientje 1276, een Jotan dochter van Drouner Holsteins.


Prairie Hoeve Maggie 82 VG-88

Vaarzen

En daar bleef het niet bij voor Drouner Holsteins. Met een andere telg uit de Mientje familie werd namelijk het vaarzenkampioenschap verovert. Drouner Mientje 1368 (Impression) was in de strijd om het goud namelijk te sterk voor Golden Dreams dochter Giessen Precilla 17 van Giessen Holsteins die genoegen moest nemen met het reserve kampioenschap.

Hedra Holsteins

Op de Wintershow in Houten (UFF) behaalde Hedra Holsteins twee reserve kampioenschappen. Bij de vaarzen ging de reserve titel naar Hedra Lou Etta 598. De afstamming van Lou Etta 598 voert helemaal terug op Delta Eugenie VG-88 en haar vader is Delta Bookem Danno.
Een Nelson halfzus van Danno, Delta Riana, veroverde in Houten het reserve kampioenschap in de middenklasse. Riana wordt in haar tweede lactatie voorspeld op 13.849 kg melk met 4.30% vet en 3.59% eiwit en daarnaast heeft ze ook meerdere hoog geteste nakomelingen. Haar meest interessante dochters zijn Hedra Remarlinda 810, een +358 GNVI Finder, en Hedra Remarlinda 793 RDC, een roodfactor Riverboy dochter met +320 GNVI.
JK Eder Delta Alana RDC, de bekende Mascol dochter uit de Alumette familie ging in Houten met de CRV Levenproductie-bokaal aan de haal. Haar levensproductie bedraagt inmiddels ruim 111.000 kg melk! Ook uit haar familie lopen bij Hedra Holsteins meerdere interessante nakomelingen.

Hedra Lou Etta 598 VG-88
Hedra Lou Etta 598 VG-88

Delta Riana VG-89
Delta Riana VG-89

JK Eder Delta Alana RDC EX-90
JK Eder Delta Alana RDC EX-90

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende