Broekhuis Vee levert nummer 1 gRZG

Met 167 gRZG is Broeks FREEMAX de absolute lijstaanvoerder van het klassement van jonge zwartbonte stieren in het Duitse genomics systeem. Hij staat daarmee 2 punten boven de nummer twee en behaalt deze geweldige score door de combinatie van hoge fokwaarden voor produktie en exterieur, waaronder 131 voor uier. Bovendien scoort Freemax, door GenHotel-lid Broekhuis Vee aan RBB geleverd, bovengemiddeld voor alle management- en gezondheidskenmerken en in het bijzonder zeer gunstig voor afkalfgemak, levensvatbaarheid, melksnelheid en vruchtbaarheid.

Freemax is een Silverridge V Imax zoon uit Comfort Modesty Freespirit VG-85, de Bacon-Hill Modesty dochter uit de Canadese Aija Outside Joy EX-90 familie. Uit deze koefamilie staan al vele stieren bij de KI, zoals Comfort Monterey Mogambo bij Semex, Comfort Monterey Moneyman bij ABS, Thurler Kingboy Robert bij Select Sires en Thurler RUW Cover (v. Commander) bij de RUW.

Broeks Freima, de volle zus van Freemax en in eigendom van Broekhuis Vee, scoort 2785 gTPI met maar liefst 2.81 PTAT en 2.89 uier. Ze is daarmee de hoogste Imax dochter in Europa. Ze scoort en tevens 156 RZG met 130 RZE! Er is veel foktechnische belangstelling voor Freima en ze is al meerdere keren voor embryo-contracten gespoeld.

Freemax zal de komende tijd veelvuldig als stiervader ingezet worden, zijn sperma zal op korte termijn beschikbaar komen.


Aija Supersire Makea VG-86, 3e moeder van Broeks FREEMAX


Thurler Kingboy Robert (Kingboy x Makea),
                                                       volle broer van de grootmoeder van FREEMAX

Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende