Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Veel variatie in vaderbeeld top 50 gTPI genomics

Tijdens de novemberdraai van de Holstein Association in Amerika is de top 50 gTPI zeer divers in vaderbeeld. Maar liefst 24 verschillende vaders hebben directe nakomelingen in de top 50 vrouwelijke Europese dieren deze maand.

Enkele highlights van GenHotel-leden van deze draai:

Wilder 02623 RDC is een Progenesis Monteverdi uit de bewezen Wilder Kanu familie. Met 2927 gTPI staat ze in de top 10 Monteverdi-dochters in Europa en is ze bovendien de nummer 1 gTPI roodfactor van alle Europese Monteverdi-dochters. Haar exterieur-score van +2.37 PTAT is met afstand de hoogste van alle, inmiddels 80 geteste, Monteverdi's in Europa. Via een Charl is ze een kleindochter van Wilder Kasalle Red EX-90, een fraaie Salvatore RDC halfzus van de fokstieren Wilder Baymax Red en Matt RDC.

3STAR Patricia Red, een 3STAR OH Ranger Red-dochter met 2913 gTPI uit de succesvolle Amerikaanse koefamilie van Bomaz Holsteins. Patricia is de hoogste roodbonte voor gTPI van alle nieuwgeteste Europese vrouwelijke dieren in november en tevens de nummer 2 gTPI van alle roodbonte Ranger-Red's in Europa. Haar moeder, 3STAR RT Patsy RDC, is een Riveting-dochter, die begin volgend jaar zal afkalven. Bomaz AltaTopshot (Supershot x AltaEmbassy), de nummer 2 NVI fokstieren in Nederland en Vlaanderen, is eveneens afkomstig uit deze internationaal gewaardeerde koefamilie.

Willsbro Perennial Elaya is op exterieurgebied een absolute topper. Met +4.50 PTAT en +3.82 UDC behoort deze vroege Eclipse Perennial-dochter tot de top 3 van de allerhoogste vrouwelijke dieren voor exterieur in Europa. Niet verwonderlijk, gezien het feit dat deze lijn, met geweldige exterieurstieren in de afstamming, terugvoert op de Amerikaanse Krull Broker Elegance EX-96. Deze koefamilie heeft ook de top-exterieur fokstier Wilt Emilio (Capital Gain x Yorick) voortgebracht.


Wilder K25 Red EX-90 (v. Brekem RDC), 3e moeder van Wilder 02623 RDC


Bomaz Delta 7173 VG-88, 3e moeder van 3STAR Patricia Red


Krull Broker Elegance EX-96, stammoeder van Willsbro Perennial Elaya

Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende