Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

December 2022 fokwaarden stieren Duitsland

We kunnen de nieuwe Duitse fokwaarden van december 2022 verwelkomen. Hoewel er bij zowel de top van de zwartbonte dochtergeteste als de jonge stieren grote veranderingen uitbleven, dienden zich bij roodbont enkele nieuwe toppers aan!

Ga naar de december 2022 fokwaarden.

Jonge stieren
Bij de zwartbonte jonge genomics stieren is er een ongewijzigde top 3, namelijk Arrozo-zoon Arizona met 167 gRZG, Precision (Proximo x Swift) met 165 gRZG en met 164 gRZG is opnieuw op nummer 3 de Carenzo-zoon Capitol geëindigd. Hoogste nieuwkomer en tevens hoogste roodfactor én hoornloze stier in deze lijst is de in Duitslad gefokte Skat P RDC. Hij is een Sponsor P die terugvoert op de diepe Amerikaanse koefamilie van Regancrest-PR Barbie EX-92 met maar liefst 164 gRZG! Hiermee verstoot Skat P RDC de nummer 1 hoornloos van augustus Sega P RDC (v. Star P RDC), met een onveranderde gRZG van 161. Hoogste Nederlandse nieuwkomer in de Duitse genomics lijst is de als embryo aangekochte 3STAR PB Krispy op plek 7 (163 gRZG). Deze Progenesis Pinball-zoon stamt uit de Amerikaanse Art-Acres Kay 721 EX-90-lijn, die we in Europa steeds vaker tegenkomen met hoge nakomelingen in meerdere systemen.

De Duitse genomics-lijst bij Red Holstein is weergeven met een nieuwe top. Toch is ook deze draai wederom gevuld met stieren gefokt door GenHotel-leden: vijf van de tien! De nieuwe nummer 1 gRZG is gefokt door Koepon Genetics, namelijk: Koepon Sirius P Red met 163 gRZG. De debuterende Star P RDC-zoon is een kleinzoon van de Global Red Impact Cow 2021: Lakeside Ups Red Range VG-86. Hiermee zet zowel de nummer 1 roodbont als hoornloos van december de nummer 1 van augustus Red Rocks Mask Red naar plek vier, met 163 gRZG. Ook de nieuwe nummer 2 De Oosterhof 3STAR Fresco Red is afkomstig uit Nederland. De door De Oosterhof en GenHotel gefokte Poppe Freestyle-Red-zoon scoort 163 gRZG en is afkomstig uit de aangekochte Caudumer Royal Flash 3 P Red. Op plek 3 vinden we de debuterende Voorhof 3STAR RUW Spooky Red (163 gRZG). De als embryo verkochte Wilder Kanu 111 RDC nakomeling zet mede-fokker Voorhof Holsteins opnieuw op de kaart!

Wederom is Tirsvad 3STAR Member PP Red (159 gRZG) de nummer 1 gRZG homozygoot hoornloze roodbonte stier. Hoewel zijn sperma nog niet vrij beschikbaar is, gingen de eerste embryo's de afgelopen weken via het 3STAR EmbryoProgramma als warme broodjes over de toonbank. De K&L OH Matty P RDC-zoon komt in de roodbonte lijst hiermee op de 11e plek. In de rankings moet hij Poppe Flight Red net voor zich laten met eveneens 159 gRZG. Hoewel zijn gRZG van 158 ongewijzigd blijft zakt 3STAR HWH Globed P Red, ten opzichte van augustus vijf plekken. Wel is hij de onbetwiste nieuwe nummer 1 gISET Roodbont in Zwitserland! De vroege Global Red-zoon uit Basic PP RDC is een halfbroer van de in Spanje hoog scorende stier 3STAR HWH Bambam P @Xenetica Fontao.

Pröbstings Arizona @RUW Koepon Sirius P Red @Qnetics

 

Ga naar de december 2022 fokwaarden.

Dochter-getest
Dit jaar heeft u dochters van de fokstier DG OH Topstone al meerdere malen kunnen bewonderen in Nederland én Duitsland. De Bomaz Topshot-zoon uit de onlangs gefotografeerde DG OH Donna RDC VG-89 maakt zich ook deze index-draai opnieuw waar! Met maar liefst 161 RZG (ja, we praten hier over dochtergeteste indexen) blijft hij de nummer 1 in Duitsland op basis van 677 melkgevende dochters! Hiermee blijft hij de nummer 2 Veelhorster DG Casino met 153 RZG ver voor. Twee plekken gestegen t.o.v. augustus is de Canadese Progenesis Halo Profiler (153 RZG) op basis van 474 melkgevende dochters. Eveneens flink gestegen (van 12 naar 4 t.o.v. augustus) is PG Super Uno.  Deze Superhero-zoon uit Amerika is naast een inhaalslag in de ranking ook vier punten gestegen in zijn RZG-index. Op plek 6 & 7 vinden we respectievelijk de door Riethil Holsteins gefokte Riethil Summerlake met eveneens 151 RZG en Koepon Peak Tosco met ook een index van 151. Garido, de in populairiteit aanhoudende Boldi V Gymnast-zoon weet zijn positie in de top 10 aan te houden met 150 RZG. Nieuw in deze lijst is de als embryo uit Amerika afkomstige Lenovo (Legendary x Josuper), die debuteert op 5 met 151 RZG op basis van 28 dochters.

De nummer 1 RZG roodbont in Duitsland blijft voor de 3e keer op rij Aperol P Red. Hij wordt gevolgd door Bentehoek Andy-Red, die één plek in de ranking stijgt. Hij gaat van plek 3 in augustus naar 2 in december, op basis van 701 dochters en een index van 145 RZG. Voor de Nederlands gefokte Andy-Red is op plek 3 in de ranglijst de debuterende Blondin RUW Solution-Red met 145 RZG in de plaats gekomen. Opvallend is het feit dat deze in Amerika gefokte Mr Salvatore RDC-zoon uit de Richmond-FD Ramos Poppy EX-91 familie 137 RZE met 135 RZEut heeft! Solution-Red is niet de enige Salvatore RDC-zoon in de top Red Holstein. Van de top 10 bestaat maar liefst de helft uit zonen van deze voormalige, veel gebruikte stiervader. Zo ook de op 4 geplaatste Caudumer Solitair P Red (143 RZG) uit de stal van familie Haytema. Aanhoudende roodbonte stier is de intentsief gebruikte DG OH Spark Red (Salvatore RDC x Debutant). Met inmiddels 949 dochters scoort hij 142 RZG met 2205 kgM.

Aperol P Red @RSH OH DG Topstone @Masterrind
Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende