Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Bekende koefamilies presteren fantastisch bij Moonen!

De Newhouse Sneeker, Wilder Kanu 111 RDC en Apina Massia familie leggen bij Moonen een grondige fundering voor niet alleen melkproductie en index, maar ook voor exterieur! Dit wordt extra benadrukt door de resultaten van de  bedrijfsinspectie die eerder deze week plaatsvond.

Door de aankoop van goede nakomelingen, embryo's en de deelname aan het 3STAR Embryo Programma weet Moonen de beste koefamilies op stal te halen. De investeringen van de afgelopen jaren pakken goed uit!

Dit bewijst ook de lijst met resultaten van de afgelopen keuring. Met VG-87 voor Algemeen Voorkomen en VG-88 Uier is VH Crown-dochter HM Country 7 de hoogst ingeschreven vaars van deze dag. Via haar VG-86 Esperanto moeder stamt deze 87 punten-vaars af van Wilder Country PP RDC, die Moonen als kalf aankocht. Met een mooie VG-85 volgde uit dezelfde familie HM Country 5 P Red (Joskin P RDC x Pace Red x Country PP RDC). De Country's stammen via de Sanderij Massia Coco P Red VG-85 tak af van de Apina Massia's. 


WIlder Coco P-Red VG-86, moeder van de aangekochte Wilder Country PP RDC

De Koepon Classy familie is de fundering achter de met VG-85 ingeschreven HH Riv Classinaeen S-S-I Bg Fzzld Riveting die als kalf werd aangekocht uit Dykster K&L KR Classica. Classina test goed in Italië, het Verenigd Koninkrijk en Amerika. Dit maakte de Riveting een goede kandidaat om met verschillende stiervaders te spoelen. Eén van haar veelbelovende dochters is een Sandy-Valley Moon, HM Moon Classy 1Van deze pink zijn nu embryo's beschikbaar via de GenHotel Embryo Sale (KLIK HIER).


Stamkoe Koepon Classy VG-86

De bekende Sneekers, afkomstig van Newhouse Holsteins, brachten voor Moonen al meerdere generaties lang succes op basis van gNVI. Ook de ingeschreven HM Sneeker 228 (v. Delta Floris) liet gedurende een lange periode een top gNVI-score zien. Dit stokje wordt overdragen aan één van haar Delta Endless RDC-dochters: HM Sneeker 235 RDC. Met 401 gNVI is zij de huidige nummer 12 in NL/VL! Door het gebruik van hoge gRZG stieren komt daar het succes van dochter HM Sneeker 1814 bovenop. Dit is een Foreman met 157 gRZG en 204 gISU! Sneeker 228 werd ingeschreven met VG-85 en is zodoende zeker de 9e generatie AB op rij.

Uit dezelfde koefamilie vinden we met een geweldige VG-86 ook HM Sneeker 226 op de lijst. Zij is een Lowlands Trust uit een S-S-I Partyrock Profit, die net vers is in haar 4e lactatie.

In dit verhaal mag ook Gywer RDC-dochter HM Kamille 6 Red zeker niet ontbreken. De met VG-85 AV & VG-87 Uier ingeschreven Wilder Kanu 111 RDC nakomeling heeft een volle zus - HM Kamille 5 Red - met roodbonte, vrouwelijke dochters tot wel 157 gRZG. Kamille 5 Red zal naar verwachting midden december afkalven. Leuk feitje: Ze is drachtig van de door Moonen zelf gefokte stier: HM Florius @KI Kampen, de volle broer van de eerder vermelde HM Sneeker 228 VG-85!


HM Florius, Delta Floris-zoon uit de Sneeker familie bij KI Kampen.

Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende