Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

December draai gevuld met top 10 NVI-noteringen voor GenHotel leden

De indexdraai van december 2022 werd afgesloten met de indexen uit Nederland & Vlaanderen. In deze lijsten kwamen meerdere door GenHotel-leden gefokte stieren voor, waaronder een flink aantal top 10 noteringen!

​Hoornloos
In de speciale NVI-lijst voor hoornloze stieren bevindt zich in de zwartbonte lijst de stier Willem's-Hoeve R Sakarun P op plek zes met 362 gNVI. De Delta Launch PP-Red-zoon uit de nooit teleurstellende Willem's-Hoeve Rita's laat hoge gehalten zien en scoort daarnaast verbluffend goed met 110 EXT. In de top 10 van roodbonte stieren die hoornloosheid vererven, staat op plek 7 met 333 gNVI Visstein K&L Money P Red. Hiermee stijgt hij zelfs 12 punten ten opzichte van augustus. De Tirsvad Match P RDC-zoon vererft een flinke plus in de melk en geweldige uiers (112). Zijn moeder is de inmiddels derdekalfs Visstein K&L SV Aderina Red VG-89, waarover u onlangs kon lezen dat ze opnieuw gefotografeerd en ingeschreven was.

Jonge stieren roodbont
De nummer 1 gNVI van de april-indexdraai komt ook deze december-draai opnieuw bovendrijven. De populaire stiervader Dg Dv Rammstein met 390 gNVI verruilt wederom zijn plaats met Delta Borax-Red (v. Freestyle-Red). Hoogste debutant met 381 gNVI is te vinden op plek 3: De Oosterhof 3STAR Fresco Red.  Deze nieuwe nummer 2 gRZG van Duitsland (met 163 gRZG) debuteert dan ook in NL/VL ijzersterk met een hoge melkvererving van +3455 kgM en de hoogste INET in de lijst met +693! Hiermee laat hij Rammstein en CEH Spotlight achter zich. Spotlight (367 gNVI) is een stier die al langer in deze top te vinden is en maakt een flinke stijging van 11 punten, waarmee hij te vinden is op plek 9. Een naam die we eveneens deze week al vaker zijn tegen gekomen is die van Red Rocks Mask Red (#4 met 163 gRZG). Ten opzichte van augustus is hij 2 punten gestegen en staat met 373 gNVI genoteerd op de 6e plek. Een stier die terug te vinden is als nummer 11 is Schuit 3STAR Marcel Red. Dit is een 362 gNVI scorende Money P Red-zoon uit de top fokkende THI Tasty RDC (Welcome Bolton Gina VG-86-familie).

Fokstieren roodbont
Na enkele indexdraaien is Delta Jacuzzi-Red van de troon gestoten door Caudumer Solitair P Red. Met slechts 46 dochters in zijn index weet de Salvatore RDC-zoon toch een flinke voorsprong te nemen met 307 NVI, ten opzichte van de nummer twee met 279 NVI. Wederom op plek 3 staat Aalshorst Rody-Red met een stijging van 277 NVI (april) naar nu 292 NVI. De Riverboy RDC-zoon uit Aalshorst Geertje 187 RDC VG-85 staat inmiddels al vijf draaien op rij in de top 5 dochtergeteste stieren! De roodbonte nummer 1 fokstier van Amerika weet ook een plek in de NVI-top te behalen. Dg Oh Rubels-Red (v. Argo RDC) is de nummer 3 INET met een index van 488 en vererft daarbij 114 voor Uiers. Hiermee belandt hij 8e in de ranking. 

Dochters van de fokstier Drouner Rednex (Effort Red x Freddie) waren tijdens de HHH-show te bezichtigen. Hij blijft de onverslagen koploper als het gaat om exterieur. Met 115 EXT en 115 UI is de door Drouner Holsteins gefokte stier zelfs nog iets gestegen in zijn indexen. Ook de stieren Red Rocks K&L Effort Red (v. Elmau) en Poppe Efrain Red zijn in deze exterieur-noteringen hoog in de top te vinden!

Een grote primeur voor Excellent Genetics & Rhala Holsteins met de door hen gefokte Rhala Re Blues Red. Hij is namelijk de nieuwe nummer één in de dochtergeteste Interbull-lijst! Blues Red is 'slechts' één van de 7 zonen van Mr Salvatore RDC in de top 10 van deze ranking. De Kamps-Hollow Durham Altitude RDC EX-95 nakomeling topt de lijst met een mooie 293 NVI en is de op één na beste melkvererver met +3096 kgM! Van plek 3 naar 6 gezakt is de hoornloze Schreur Argus P Red (237 NVI), met inmiddels 262 dochters in zijn fokwaarde.

Klik hier voor de december 2022 fokwaarden.

Red Rocks Mask Red @RinderAllianz GmbH Visstein K&L Money P Red @RUW
Caudumer Solitair P Red @RUW Dg Oh Rubels-Red @Genus/ABS


Drouner Rednex-dochtergroep tijdens de HHH Show 2022

Jonge stieren zwartbont
Lijstaanvoerder in december blijft, onveranderd ten opzichte van april, Delta Encourage, een 446 gNVI scorende Bush-Bros Fragrant-zoon. Midwolder Unlimited zakt één plek maar behoudt zijn 411 gNVI en blijft daarintegen in de top nog altijd de hoogste levensduur-stier met +912 dagen.

Fokstieren zwartbont
De kroon wordt overgedragen aan Bouw Finder-zoon Delta Reloader met 364 NVI op basis van 407 dochters. Hiermee is zijn voorganger, Peak AltaAltuve gezakt naar plek 9 in de ranking, met 319 NVI. Een flinke stijging van 5 plaatsen en 12 punten is er voor Capnation Benello, uit de stal van de familie Captein. Hiermee blijft de Bernell-zoon al meedere indexen op rij vooruitgang boeken. Dit succes ligt mede in het feit dat zijn vader, niet ver achter, hem nog steeds in de top 10 NVI zwartbontlijst te vinden is. Met een verschil van slechts 4 punten in index laat Bernello de Adorable-zoon Midwolder Martin, de nummer 2 op basis van INET, met 331 NVI net achter zich op plek vier. Hij stamt uit dezelfde familie als de topper en hierboven genoemde Midwolder Unlimited. Net buiten de top 10 staat op de 11e plek AltaTopshot-zoon K&L OH Bellwether, die als jonge stier naar Genus/ABS vertrok. Met 32 dochters in Nederland/Vlaanderen debuteert hij zeer sterk!

De onbetwiste nieuwe nummer 1 NVI Interbull bij zwartbont is met 301 NVI de stier Lenovo. Deze Legendary-zoon was eerder deze week al als debutant op plek 5 in Duitsland te vinden en weet nu ook een sterke positie binnen Nederland/Vlaanderen in te nemen. Een bekende naam uit de augustus-draai vinden we ook in december weer hoog in de top: Koepon Peak Tosco (292 NVI) op plek 2. De Koepon-telg stijgt maar liefst 17 punten in zijn fokwaarde! De nummer 1 fokstier en voormalig nummer 1 NVI Interbull DG OH Topstone daalt naar plek 5 met 677 dochters in zijn fokwaarde van 288 NVI. 

Klik hier voor de december 2022 fokwaarden.

Capnation Benello @CRV K&L OH Bellwether @Genus/ABS
Koepon Peak Tosco @RBB OH Dg Topstone @Masterrind

Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende