Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Benieuwd naar stiermoeder DG OH Donna RDC?

De inmiddels vierde kalfs Rubicon-dochter DG OH Donna RDC verscheen nog niet eerder voor de camera. We moesten het eerst doen met foto's van o.a. haar geweldige zoon OH DG Topstone, maar onlangs is de sterk gebouwde Donna RDC  eindelijk zelf in het najaarszonnetje op de foto gezet!

Bekend als de koe die achter de fokstier OH DG Topstone (v. Bomaz Altatopshot) en diens halfbroer DG OH Doble RDC schuilt, wist de Rubicon-dochter - eigen aan De Oosterhof - KI verenigingen aan te trekken voor deze lijn uit de Prudence familie. Eerdere pogingen om de best fokkende koe op de foto te zetten waren tevergeefs, waarna in 2020 allereerst gekozen werd om Topstone's volle zus te laten vastleggen op beeld.


DG OH Topstone, fokstier bij Masterrind

Onlangs brak het moment echter aan waarbij de temperamentvolle Donna RDC zowel opnieuw gekeurd zou worden, als de beproefing onderging om haar eindelijk op camera vast te leggen! Het bezoek van de inspecteur resulteerde in een verhoging van het algemeen voorkomen naar VG-89 met EX-92 voor type en frame! Daarbij werd ons geduld beloond en is er inmiddels een schitterende foto van de vierde kalfs Rubicon!

DG OH Donna RDC VG-89: Rubicon x GP83 Aikman RDC x VG85 Man-O-Man x VG87 Mascol x VG88 Durham x EX90 Rudolph x Golden-Oaks Mark Prudence EX-95

Donna's kleindochter De Oosterhof DG Leida (Charl x VG-85 AltaTopshot) doorstond die dag dezelfde route. Deze topper fokte al meerdere hoge nakomelingen! Eén van deze nakomelingen, De Oosterhof Hav it 3 (v. Siemers Have It All) met 2919 GTPI en maar liefst +2.56 PTAT, zal zelfs tijdens de aankomende VOST Select Sale op vrijdag 25 november verkocht worden!


De Oosterhof DG Leida GP-83 (v. Charl)

Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende