Voorbeschouwing NRM - ZB

Nog slechts een week en dan zullen de IJsselhallen in Zwolle het decor vormen voor de 15 editie van de NRM. Meerdere GenHotel leden zullen met koeien aanwezig zijn in Zwolle. Drouner Holsteins (4) en Giessen Holsteins (5) behoren tot de grootste inzenders en daarnaast zullen ook Barendonk Holsteins (1), Capnation Holsteins (1), De Rith Holsteins (1), De Wijde Blik (1), Holbra Holsteins (1), Stouwdamshof Holsteins (2), Veenhuizer Holsteins (2) en Willem's Hoeve Holsteins (2) met zwartbonte koeien in de ring verschijnen.

Zwartbont - Senioren

De grootste inzender bij zwartbont is Bons Holsteins met 9 koeien. Helaas is regerend algemeen kampioene Bons-Holsteins Koba 191 door een moeilijk opstartperiode na het afkalven niet in staat om haar titel te verdedigen. Wellicht schuift de favorietenrol hiermee door naar haar stalgenote Bons-Holsteins Ella 158 die in 2014 al de reserve titel veroverde achter Koba 191. De inmiddels met EX-94 ingeschreven Mailing dochter zal de ring betreden als oudste koe van de keuring. Om aanspraak te maken op de titel zal Ella 158 in haar rubriek wel af moeten rekenen met een andere oud-kampioene. Jimm. Holstein Hellen 589 EX-94, de algemeen kampioene van 2012, zal namelijk opnieuw acte de préséance geven. De Shottle dochter is één van de 6 opgegeven koeien van John de Vries tijdens zijn rentree in de keuringsring. Ook de moeder van Hellen 589, Goldwyn dochter Jimm. Holstein Hellen 585 EX-93 is geselecteerd. Haar levenstotaal bedraagt al meer dan 110.000 kg melk.

Saillant detail: Van de 11 dieren in deze rubriek (rubriek 10) zijn er 10 met Excellent ingeschreven. Gemiddeld zijn deze 10 goed voor bijna 92 punten.

Van uit hun eigen rubriek en ook van uit de eerste rubriek (rubriek 9) met oudere koeien zal het bovenstaande trio zware concurrentie kunnen verwachten. In deze rubriek komen onder andere Geertje 567 (Windbrook), de algemeen kampioene van de fokveedag Hoornaar, Veenhuizer Gold One, de kampioene middenklasse HHH-Show 2015, Giessen Charity 59, de algemeen kampioene van de Rundvee Show Noord in Beilen 2016, Bons-Holsteins Ella 186, een Laurin dochter uit de eerder genoemde Ella 158 en de reserve senioren kampioene van de HHH-Show 2016 én Drouner Ria 1038, de reserve senioren kampioene van de HHH-Show 2015, elkaar tegen.

Zwartbont - Midden

In de middenklasse zwartbont is het moeilijk om op voorhand titelkandidaten aan te wijzen. Ten eerste omdat de koeien in deze rubriek zich enorm ontwikkeld kunnen hebben ten opzicht van hun eerste kalving, en ten tweede omdat de middenklasse op de NRM bestaat uit meer dan 70 dieren die in 5 rubrieken gekeurd zullen worden. Veruit het grootste aantal en desondanks ook in de breedte waarschijnlijk een heel erg sterke klasse. Wel kunnen we melden dat Bons-Holsteins Aaltje 114, de kampioene van de HHH-Show 2016, Willem's Hoeve Rita 9863, de reserve kampioene van de HHH-Show 2016 en de algemeen kampioene van de Avondbloesemshow 2017, en Drouner AJDH Cosmo, de vaarzenkampioene van de HHH-Show 2015, van de partij zullen zijn. Het kan natuurlijk zijn dat u op één van de lokale keuringen een potentiële kampioen hebt gespot. Deze "inside" informatie kunt u natuurlijk mooi gebruiken om uw voorspelling te doen met de GenHotel NRM Judging Competition.

Zwartbont - Vaarzen

Dé grote favoriete voor de vaarzentitel is zonder twijfel Bons-Holsteins Koba 219. Met een eerste plaats in haar rubriek op de All-European Championship in Colmar vorig jaar en na haar titels op de HHH-Show 2016 en Fokveeshow Noordeloos 2017 lijkt niets een volgende overwinning in de weg te staan. Maar als alle ogen gericht zijn op Koba 219 dan biedt dat wellicht mogelijkheden voor andere deelnemers...
Misschien wel voor vaarzen van GenHotel leden. In haar rubriek moet Koba 219 namelijk wel eerst zien af te rekenen met Drouner Asra 1295, Willem’s Hoeve Rita 1263 en Giessen Charity 111. Of misschien komt de kampioene wel uit rubriek 1 of 2. In deze rubrieken met jongste vaarzen bevinden zich nog relatief onbekende dieren die maar zo verrassend uit de hoek kunnen komen…

GenHotel NRM Judging Competition

Heeft u nog steeds niet genoeg van het speculeren en voorbeschouwingen? Met de GenHotel NRM Judging Competition kunt u zich ook een beetje jury-lid voelen. Voorspel de rubriekswinnaars en algemeen kampioenen en maak kans op een schitterende GenHotel-Jas.

Klik hier om de catalogus te downloaden.


Willem's Hoeve Rita 9863, kan zij weer voor een verrassing zorgen?

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende