Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende

Voorbeschouwing NRM - RB

Nog slechts een week en dan zullen de IJsselhallen in Zwolle het decor vormen voor de 15 editie van de NRM. Meerdere GenHotel leden zullen met koeien aanwezig zijn in Zwolle. Barendonk Holsteins is de grootste inzender bij roodbont met 6 ingezonden koeien. Daarnaast zullen ook Drouner Holsteins, Huntje Holstein en Werler Holsteins met roodbonte koeien in de ring verschijnen.

Roodbont - Senioren

Onder de geselecteerde dieren van Barendonk Holsteins bevindt zich ook Barendonk Brasilera 12, de met EX-93 ingeschreven Classic dochter die haar titel van 2014 zal verdedigen. In haar rubriek, die van de oudste roodbonte koeien (rubriek 16) zal Brasilera het onder andere op moeten nemen tegen een andere met EX-93 ingeschreven koe; Plattery Princesse. Deze Ralstorm dochter in eigendom van maatschap Eggerink wist in 2015 de senioren titel te pakken op de HHH-Show.
Met Bons-Holsteins Aaltje 94 zal ook de reserve kampioene van de afgelopen HHH-Show zich in de strijd om de rubriekszege mengen en daarnaast moet ook rekening gehouden worden met Gasthuis Konvoy Suzanne. Suzanne is de senioren kampioene van de CRV-Koe Expo 2015 en de wist eerder dit jaar al het algemeen kampioenschap op de Dairy Fair Mariënwaerdt te veroveren.
In de jongste rubriek met senioren (rubriek 15) komt de honorable mention van de HHH-Show, JU Lonia 167 (Destry) van Johan Uenk, in actie. Zij moet het onder andere opnemen tegen Jotan dochter Bardendonk Emma 220. In deze rubriek zijn er meerdere kandidaten voor de rubriekszege.

Leuk detail: van de 14 koeien die (indien aanwezig) uit zullen komen in rubriek 16 zijn er maar liefst 13 met Excellent ingeschreven. Deze 13 zijn gemiddeld goed voor exact 91 punten.

Roodbont - Midden

Ook in de middenklasse beloofd het een mooie keuring te worden met meerdere kans hebbers op het goud. De grootste titelkandidaat is wellicht M.H. Alana 5 (Amor Red), de algemeen kampioene van de HHH-Show 2015, al moet ook zeker rekening gehouden worden met Brook Marie 68, de vaarzenkampioene van de HHH-Show 2015. Voor de rest is het vooral afwachten hoe de jongere dieren zich ontwikkeld hebben. Het kan natuurlijk zijn dat u op één van de lokale keuringen een potentiële kampioen hebt gespot. Deze "inside" informatie kunt u natuurlijk mooi gebruiken om uw voorspelling te doen met de GenHotel NRM Judging Competition.

Roodbont - Vaarzen

Bij de vaarzen rubrieken zullen de meeste ogen gericht zijn op de kampioenen van de HHH-Show. De kampioene, Jantien 12 van de familie Reijlink-Boomkamp uit Markelo, en de Reserve Kampioene, Barendonk Paulina 188 Red van Barendonk Holsteins, zullen elkaar in rubriek 12 (tweede rubriek roodbont) tegenkomen. In deze rubriek zullen ook Drouner AJDH Aiko 1288 Red van Drouner Holsteins en Julia 409 P Red van Werler Holsteins in actie komen. Misschien dat hun rol van outsider tijdens de NRM wel verandert in rol van titel-favoriet.
Ook de winnares van de jongste vaarzenrubriek op de HHH-Show en de kampioene van de Fokveeshow Lochem 2017, Huntje Holstein Anemoon 147 van Huntje Holsteins, is geselecteerd voor de NRM. En met Heerenbrink Truus 4 zal ook de vaarzenkampioene van de Wintershow Zwolle en de enige met VG-89 ingeschreven vaars van het afgelopen jaar zich waarschijnlijk mengen in de strijd om de titel. In de vaarzenrubrieken bevinden zich natuurlijk altijd nog een aantal onbekende dieren die wellicht voor een verrassing kunnen zorgen. Het is dus aan favorieten om hun status waar te maken.

GenHotel NRM Judging Competition

Heeft u nog steeds niet genoeg van het speculeren en voorbeschouwingen? Met de GenHotel NRM Judging Competition kunt u zich ook een beetje jury-lid voelen. Voorspel de rubriekswinnaars en algemeen kampioenen en maak kans op een schitterende GenHotel-Jas.

Klik hier om de catalogus te downloaden.


Barendonk Brasilera 12 EX-93, kans zij haar titel met succes prolongeren?

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende