Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Tirsvad K&L Riveting Magnolia, een fantastische koe die stempelt!

De in 2020 aangekochte Tirsvad K&L Riveting Magnolia werd voor een bedrag van €30.000 getransfereerd van Denemarken naar Nederland waar ze in handen kwam van De Oosterhof & GenHotel. Deze S-S-I Bg Fzzld Riveting bleek met 158 gRZG, 313 gNVI en 2914 gTPI (779 NM$) een waardevolle nakomeling van Pen-Col Superhero Mistral VG-89 te zijn en tot de top Riveting-dochters ter wereld te behoren!

Na het behouden van haar hoge genomics en de bijzondere koefamilie die achter Magnolia schuilt, werd even later de kwaliteit aangesterkt door de VG-89 score van haar moeder Pen-Col Superhero Mistral. Zodoende werd de hoge Riveting-dochter intensief gespoeld voor het gezamelijke fokprogramma van Scholten en GenHotel. Naast de verkoop van embryo's via het 3STAR EmbryoProgramma, werden er door Magnolia's eigenaren ook tal van embryo's ingezet om meerdere hoge nakomelingen te generen. Inmiddels lopen er binnen Europa maar liefst 60 nakomelingen van deze drie jaar oude Gold-N-Oaks Morty Malibu EX-94 nakomeling!

Met een moeder als vijfvoudig stiermoeder Pen-Col Superhero Mistral VG-89, werd de lat hoog gelegd voor deze top-donor om in haar moeders voetsporen te treden. Toch, zorgden de juiste paringen ervoor dat er inmiddels ruim 10 zonen zijn aangekocht door 7 verschillende KI-stations! Op dit moment scoort Magnolia nog altijd 150 RZG, 2822 TPI (882 NM$), 1573 ISET en 776 PLI!

Vrouwelijke toppers uit Magnolia zijn ondermeer 3STAR OH Magnio RDC (v. 3STAR OH Ranger-Red) met 2940 gTPI, 153 gRZG, 321 gNVI en 1648 gISET, de 162 gRZG en 348 gNVI scorende Peak AltaAlanzo-dochter 3STAR RM OH Martine en een Poppe Freestyle-Red - 3STAR OH Meggilee RDC - met 2860 gTPI, 151 gRZG en 352 gNVI. Van Meggilee RDC zijn op dit moment zelfs embryo's beschikbaar, bekijk het aanbod hier!

Tirsvad K&L Riveting Magnolia kalfde afgelopen week, na intensief gespoeld te zijn, dan ook eindelijk af! Ze start goed op en dus reden te meer om de geweldige fokkoe, die fantastisch stempelt, aan u te presenteren:

Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende