Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Lola v/h Zomerbloemhof pakt kampioenstitel volwassen koeien

De Kampioen volwassen koeien van West-Vlaanderen 2022, Lola v/h Zomerbloemhof, kon afgelopen week tijdens de Agriflanders 2023 opnieuw haar krachten tonen, na afgelopen december haar score te hebben verhoogd naar EX-91 AV met EX-92 Uier! Na een zinderende strijd wist de hoogstingeschreven Reflector-dochter van Vlaanderen én Nederland het Kampioenschap bij de volwassen, zwartbonte dieren te winnen.

De 1.60 meter metende S-S-I Mogul Reflector-dochter uit de stal van Van het Zomerbloemhof kalfde maart 2022 voor de vierde keer af. Op dit moment is Lola v/h Zomerbloemhof drachtig van Cookiecutter Hypnotic, en zal ze naar verwachting aankomende maart opnieuw afkalven. Extra bijzonder is het feit dat de familie Lahousse haar voor deze nationale show nog zo fantastisch in conditie wist te houden!

Met haar huidige levensproductie van 68.684 kg melk en op het toppunt een dagproductie van bijna 62 kg in haar vierde lactatie is de hoogst ingeschreven, excellente koe bij Lahousse ook nog eens een fantastische melkkoe. Tevens is Lola intensief ingezet als donor, vanwege van haar TPI en NVI. Met succes, want de huidige nummer 5 gNVI vrouwelijk zwartbont, Delta Nora (v. Koepon Marpon), is namelijk een achterkleindochter van deze geweldige koe!

In zes generaties voert de Reflector terug op Lynmead Celsius Minnow EX-91, een koe die aan de basis staat van diverse prima presterende nakomelingen. Zo is zij de stammoeder achter stieren als Roylane Socra Robust, Roylane Bookem Bob, Roylane Boxer Punch & Plain-Knoll King Royal. Tevens zit ze voor de vrouwelijke lijn van Plain-Knoll Mogul Mariah VG-88, die de belangrijke fokkoe K&L OH Mirror genereerde voor het 3STAR Fokprogramma.


5e Moeder: Seagull-Bay Manat Mirage EX-90 (v. Manat)

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende