Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Succes voor Huntje- en Holbra Holsteins op Fokveedag Bathmen-Laren

Nu de fokveedagen en jongveekeuringen weer starten na - in veel gevallen - bijna twee jaar stil te hebben gelegen, konden op veel plekken in Nederland de fokkers en koeienliefhebbers weer volop genieten! Zo ook in Laren GLD, waar afgelopen zaterdag de Fokveedag Bathmen-Laren plaatsvond. GenHotel-leden Huntje- en Holbra Holsteins haalden hun beste koeien van stal en boekten geweldig resultaat!

Huntje Holsteins behaalde successen in de roodbont-ring. De reservetitel bij de roodbonte vaarzen ging namelijk naar hun Huntje Holstein Anemoon 269. De nét twee maanden verse Delta Rosebud-Red-dochter van de familie Oudenampsen-Ruiterkamp is een dochter van de bekende Huntje Anemoon 147 Red EX-90 (v. Ladd P-Red), die in 2017 het Vaarzen Kampioenschap van Bathmen-Laren wist te winnen.


Huntje Holstein Anemoon 269 n.c. (v. Rosebud-Red)

In de roodbont middenklasse veroverde de uier van Huntje Holstein Anemoon 223 VG-88 (v. Atletico) de sympathie van de jury. De tweede kalfs Anemoon 223 VG-88 won hiermee de titel Uier Kampioen Middenklasse Roodbont. Ze stamt via een VG-85 Moodmaker uit Huntje Holstein Anemoon 43 RDC VG-87 (v. Zabing RF).


Huntje Holstein Anemoon 223 VG-88 (v. Atletico)

Waar Huntje Holsteins de prijzen bij roodbont in de wacht sleepte, behaalde Holbra Holsteins prachtige resultaten bij zwartbont. 's Morgens startte het succes met het winnen van het Kampioenschap Zwartbonte Vaarzen met Holbra Sonya 2. Sonya 2 is een Claynook Casper-kleindochter van Holbra Sandoya VG-86 en stamt hiermee uit de bekende Golden-Oaks Mark Prudence EX-95-familie. Ze imponeerde de jury met haar jeugdigheid, geweldige beenwerk en fraai beaderde uier. Deze Casper-dochter van de familie Holmer geeft de Prudence-genen ook nog eens feilloos door.


Holbra Sonya 2 (v. Casper)

Bij de zwartbont senioren sprong de 13-jarige Holbra Hillie 20 EX-91 (v. AltaSpot) opnieuw in het oog. In 2019 won ze in Laren het Algemeen Kampioenschap & Uierkampioenschap Oud bij zwartbont, en ook dit jaar vertegenwoordigde ze de Holbra-veestapel wederom sterk. De in formaat gemiddeld, maar in productie gigantische Hillie 20 EX-91 won met 127.929 kgM met 4.90% vet en 3.80% eiwit (> 11.000 kg v&e!) op de teller ook dit jaar het Kampioenschap Zwartbont Oud in Laren!


Holbra Hillie 20 EX-91 (v. AltaSpot)

Naast de individuele keuring, nam de familie Holmer tevens ook deel met een zwartbonte bedrijfsgroep. Het drie-tal (Holbra Malon 8 EX-90 v.Jetset - Holbra Malon 15 VG-87 v.Hartley - Holbra Sonya 2 n.c. v.Casper) nam het op tegen vijf andere zwartbonte bedrijfsgroepen uit de streek. Door hun individuele kwaliteiten én super uniformiteit wist Holmer deze zeer succesvolle dag af te sluiten met Kampioen Zwartbont Bedrijfsgroepen!


De Kampioensgroep van Holbra Holsteins


Foto's gemaakt door: Floor Schut & Lorena Meuleman

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende