Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Neppelenbroek verovert kampioenstitels tijdens Veekeuring Balk!

De hete temperaturen weerhield de organisatie én deelnemende fokkers er niet van om Veekeuring Balk 2022 door te laten gaan. Dit was voor deelnemend GenHotel-lid Robert Neppelenbroek de uitgelezen kans om twee van zijn beste melkkoeien te laten zien!

De temperaturen in de ring liepen hoog op. Niet alleen door de zomerse temperaturen, maar ook door de enorme kwaliteit in het melkvee die inzenders deze dag in Friesland wisten te tonen. Neppelenbroek wist te imponeren met zijn ingezonden dieren. Hij bracht de tweede kalfs Our-Favorite Undenied-dochter Het Uilenreef Charity 16 VG-89 én de vierde kalfs Hellen Mogul, Mountfield Ssi Dcy Mogul x JIMM. Holstein Hellen 589 EX-94, beide in gezamelijk eigendom met Koevar, Arjan en Davy Hendriks, mee.

Eerder deze maand werd de Mogul telg uit de Hellen familie al beloond met een excellente score van EX-90 met EX-91 Type. Neppelenbroek bezit met Hellen Mogul EX-90 de 3e excellente generatie uit de Hellens op rij. Ook veroverde Hellen met haar zeer vaste uier en hoog aangehechte uier en openheid in de middenhand het hart van de jury. Die haar bekroonde met het Kampioenschap Oudere koeien!


Moeder Hellen EX-90: JIMM. Holstein Hellen 589 EX-94

Succes was er eerder die dag ook voor Charity 16 VG-89, een nakomeling uit de zeer bekende en indrukwekkende A Brookview Tony Charity EX-97 familie. Grondlegger van ondermeer de Giessen Charity lijn in Nederland, waartoe ook deze Undenied-dochter toebehoort. De driejarige Charity 16 werd gedurende haar eerste lactatie al ingeschreven met max VG-89 (VG-89 FR & UI). Net twee maanden vers won ze niet alleen de Middenklasse in Balk, maar ook het Uierkampioenschap én troefde ze later die dag stalgenote Hellen EX-90 af tijdens het Algemeen Kampioenschap!


Charity 16 VG-89 (v. Undenied) Algemeen Kampioen, Middenklasse Kampioen én Uierkampioen Balk 2022

Beide dieren zijn in gezamelijk eigendom met melkveebedrijf Koevar, Arjan en Davy Hendriks. Gezamelijk plaatsen zij ook de onderstaande, ijzersterke, bedrijfsgroep:

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende