Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Memorabele keuringsdag voor De Wijde Blik!

Voor familie Nijman was het deze week de week van de plaatselijke jong- en melkveekeuring, die tijdens de Ommer Bissingh ook dit jaar weer in grote getale bezoekers trok. De Wijde Blik nam  met hun fraaiste dieren in meerdere categoriën deel, resulterend in een heugelijke dag!

Al in de jongste categorie was er succes voor kleindochter Jula, die de ring betrad met De Wijde Blik Maritz, een Toc-Farm Fitz uit Marie 389 VG-89 (v. Woodstock). Aan de hand van Jula wist het duo het Reserve Kampioenschap Jonge Kalveren te behalen! Marie 389 - nog altijd aanwezig - heeft bij Nijman inmiddels een flinke stempel gedrukt. Deze koe combineert beide werelden: ze is een geweldige melkproducente, maar ook een super fokkoe gebleken!


Jula met Maritz, een Fitz-dochter uit de Marie familie (eigen aan A. Gunnink)

In de kampioensring van de oudere kalveren schitterden De Wijde Blik Roseanne Red 2, een Poppe Freestyle Red uit Quatropoint K&L SW Roseanne Red VG-85, en Davinci-dochter De Wijde Blik Emilia 1. Emilia 1 is een dochter van de SonderKollektion 2020-aankoop GWH Emilia VG-87. Ze wordt vooraf gegaan door 8 generaties EX en voert terug op Mor-Yet Goldwyn 682 EX-94. Het duo uit de stal van De Wijde Blik hield elkaar sterk vast, maar het was uiteindelijk Roseanne Red 2 die de kampioenstitel Oudere Kalveren pakte, terwijl Emilia 1 behaalde de reservetitel. 


De Wijde Blik Roseanne 2 Red, Freestyle-Red-kleindochter van De Oosterhof Dg Rose RDC VG-89.
Voorgebracht door Jarn Gunnink.


De Wijde Blik Emilia 1 , Davinci-dochter uit de familie van Mor-Yet Goldwyn 682 EX-94.
Aan de hand van Yvon van Ommen

Kampioene van de middeklasse, Pipi 1 van de familie Schottert-Klein Beerze, is een dochter van fokstier Willem's-Hoeve K&L Javino. Javino is een Delta Concert-zoon uit een De-Su 11236 Balisto, die terugvoert op de Javina's van De Biesheuvel. Pipi 1 wist tijdens het defilé zelfs de beker voor Reserve 'Bissende Koe 2022' mee naar huis te nemen!


Pipi 1 (v. Javino), Kampioen Middenklasse & Reserve Algemeen Kampioen

Ook in de rubriek met oudere koeien was er succes voor de familie Nijman. Daar was het de 4e kalfs Big-Malki-dochter De Wijde Blik Jolein 7 VG-89 (EX-92 TY) die de reservetitel bemachtigde. Deze zeer melktypische Malki is een dochter van Nijman's kroonjuweel De Wijde Blik Jolein 5 EX-90, die meerdere showtitels op haar naam heeft. Zo won de EX-90 Moonboy in 2017 al het Algemeen Kampioenschap op deze Ommer keuring. De Kampioen bij de oudere koeien en de latere Algemeen Kampioene (oftewel Bissende Koe 2022) werd gewonnen door eveneens een koe met de 'De Wijde Blik' prefix. Titelwinnares is Marlieke VG-87, met als vader Bagolino. Via haar VG-86 Shottle moeder stamt ook de Algemeen Kampioene uit de eerder genoemde Maries! 


De Wijde Blik Jolein 7 VG-89 (v. Big Malki)


Kampioen Oud & Algemeen Kampioen 'De Bissende Koe 2022': Marlieke (v. Bagolino)
 

Ga hier naar de volledige uitslag van Bissende Koe & Kalf 2022

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende