Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Hedra Holsteins steelt de show tijdens UFF Wintershow

Zes melkgevende dieren van Vernooij vertegenwoordigde hun hoogwaardige veestapel afgelopen weekend tijdens de UFF Wintershow in Houten. Succes was er in elke categorie waarmee de kwaliteit van Hedra Holsteins' fokresultaten extra sterk werd belicht.

De in mei 2022 afgekalfde gitzwarte Delta Jacuzzi-Red-dochter Delta Elzzi RDC VG-87 was nog in dermate goede showconditie, zodat ze in de tweede rubriek melkvaarzen een 1b positie wist te behalen. Vierde moeder is de bekende Weelder Esmonique 38 VG-85, moeder van onder meer fokstier Weelder Esperanto. Elzzi RDC is op dit moment drachtig van Cheese RF en wordt voorspeld op 11.211 kg Melk met 4.48% vet en 3.58% eiwit. De kampioenstitel bij de vaarzen ging uiteindelijk naar Walnutlawn Sidekick-dochter Becel 69 van Mts J. & A. v. Ginkel-Iglesias die de jongste rubriek won. In deze rubriek vonden we ook R&B AM Maryam Red van Roubos Holsteins & Batouwe Holsteins in het deelnemersveld. Zij is een Kcck Amaretto Red uit ViG My Love Red VG-86 en stamt uit de koefamilie van RH Talent Maxima EX-94. ViG My Love Red werd aangekocht op de Vost Select Sale.


R&B AM Maryam Red (v. Amaretto-Red)

In de tweede rubriek bij de middenklasse, die bestond uit 2e en 3e kalfskoeien, pakte Vernooij een dubbelslag met op 1a Hedra Riedel 919 VG-87, de halfzus van stieren Delta Reloader & Delta Concert. De tweede positie werd behaald door Massia nakomeling Hedra Massia 1127 VG-88, een tweede kalfs Delta Assist. Ook in de finale gingen de twee stalgenoten nek-aan-nek, maar werd Riedel 919 VG-87 uitgeroepen tot Kampioen Middenklasse en Massia 1127 werd vereerd met een Eervolle Vermelding.


Hedra Riedel 919 VG-87 (v. Movement)

Het succes van de middenklasse werd door Hedra Holsteins evenaard bij de categorie met oudere melkgevende dieren. Op kop kwam de excellente, vierde kalfs Hedra Sneeker 721 P RDC (v. Martini P RDC). In haar rubriek liet ze haar bekende stalgenote, de vijfde kalfs Delta Riana EX-91net achter zich.  Riana, die bekend is als de Nelson halfzus van fokstier Delta Bookem Danno, heeft een huidige levensproductie van 91.519 kg melk met 4.27% vet en 3.71% eiwit. Haar moeder is Delta Riant, de Bolton-dochter van Etazon Renate, die op haar beurt de moeder is van Delta Atlantic. Deze rubriekszeges resulteerden in een Kampioenstitel voor Sneeker 721 P RDC EX-91 en een Eervolle vermelding voor Riana EX-91. Riana ging er tevens met de Rendementsprijs vandoor en de publieksprijs werd gewonnen door Hedra Sneeker 721 P RDC van Vernooij.


Hedra Sneeker 721 P RDC EX-91 (v. Martini P RDC)


Delta Riana EX-91 (v. Nelson)

Als klap op de vuurpijl en hoogtepunt van de dag wist de bedrijfsgroep van Vernooij het hart van de jury te winnen en werd benoemd tot beste bedrijfsgroep van de UFF Wintershow 2023!


Includes: Sneeker 721 P RDC - Riana - Riedel 919

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende