Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

GenHotel-leden starten showseizoen met grote prijzen!

Na ruim 2 jaar werd het showseizoen van 2022 geopend in Houten en Noordeloos en hierop volgden afgelopen weekend ook de keuringen in Beilen, Lochem en op de Betuwe. Tijdens deze imponerende en goed bezochte keuringen, was er ook succes voor deelnemende GenHotel-leden. We presenteren de highlights!

GenHotel feliciteert al haar leden met de geweldige resultaten!

 

U.F.F. Wintershow te Houten
Vaarzen:
In de jongste rubriek vaarzen pakte Hedra Anne 1291, een Delta Floris-dochter, de tweede plek. Ze stamt uit de Vero Anne-familie. In dezelfde rubriek was Midwolder Martin-dochter Jantina 292 van familie Sturkenboom koploopster. Deze eerste kalfs Martin pakte later het Reserve Kampioenschap.

Middenklasse:
Ook trad Hedra Holsteins bij de middenklasse sterk op. De tweede kalfs Hedra Riedel 919 VG-87 (v. Midwolder Movement) is al een jaar in lactatie. Ze wist door haar klasse met overmacht te winnen, waarna ze later op de dag werd bekroond tot Kampioen Middenklasse. Moeder Delta Rainbow VG-85 is befaamd stiermoeder. Riedel 919 is o.a. halfzus van Delta Reloader & Delta Concert. In dezelfde rubriek behaalde Hedra Neblina 1034 VG-86 de derde plek. Ze is een Delta Inductor-dochter van Delta Nayat VG-87.

Oudere koeien
Het succes zette voort voor de familie Vernooij. Hedra Sneeker 721 P RDC EX-90, een derde kalfs De Vrendt Martini P, pakte de eerste plek in haar rubriek. Zoals haar naam al doet vermoeden, komt ze uit de hoogproductieve Newhouse Sneeker 247 VG-89 koefamilie. De tweede rubriek werd aangevoerd door een dochter van de stier Bouw Snowfever, namelijk Janke 624 van de familie De Jong. Deze Snowfever wist uiteindelijk de titel bij de oudere dieren te pakken.

De bedrijfscollectie van familie Vernooij wist de Reserve-titel te winnen.

Bekijk hier de volledige uitslag.

FVZH Wintershow te Noordeloos
Showmanship
De keuring in Noordeloos bevatte een Showmanship-competitie, speciaal voor de lokale Young Breeders. Deelnemend waren Gert en Rens Bakker, beide in de jongste klasse. De broers waren erg gewaagd aan elkaar en wisten de tweede en derde plek te behalen. In het kampioenschap werd er verder gestreden om de titel waarbij het Reserve Kampioenschap ging naar Gert Bakker van BJ Holsteins! 


Kampioenschap Showmanship met 2e van rechts Gert en 3e van rechts Rens

Vaarzen
Eén van de weinige roodbonte deelnemende dieren was R&B WR Maibritt Red. Zij is een jonge Mr Blondin Warrior-Red uit de door Batouwe Holsteins aangekochte ViG My Love Red VG-86. In een zeer sterke rubriek werd ze op de 1E positie geplaatst.


R&B WR Maibritt Red (v. Warrior-Red)

Bekijk hier de gehele uitslag.

FDV Wintershow Drenthe te Beilen
Kalveren
Koppositie in de tweede rubriek met kalveren, werd gepakt door Drouner Cosmo 1836 (v. Stantons Alligator), met als 4e moeder de bekende Mogul-dochter Drouner AJDH Cosmo EX-91. Ook de derde rubriek werd gewonnen door een stalgenoot van deze Cosmo 1836, namelijk Drouner Sublima. Deze Winstar-Mh Empire Maker is een kleindochter van de legendarische Blondin Goldwyn Subliminale EX-97, en is geboren uit een gezamelijke aankoop van Drouner Holsteins en GenHotel: Blondin Success (v. Blondin Raptor). Tijdens het kampioenschap behaalde de Alligator-dochter, voorgebracht door Jarn Gunnink, de kampioenstitel, Sublima pakte de Eervolle vermelding.


Drouner Cosmo 1836 (v. Alligator)


Drouner Sublima (v. Maker)

Pinken
Een tweede plek in de jongste pinken rubriek werd gewonnen door Ritmaster Esmeralda 6 Red. De bij Ritmaster Holsteins geboren Swissbec Power-Red-dochter is op de VOST Select Sale 9 aangekocht door Drouner Holsteins. Tijdens het defilé werd de JK Eder DG Esmeralda EX-92 kleindochter benoemd tot Eervolle Vermelding.


Ritmaster Esmeralda 6 Red (v. Power-Red)

Vaarzen
De vaarzen-keuring bevat een Jackpot-competitie, waarin de jonge Drouner Aiko 1718 Red (Mr Blondin Warrior-Red x Aiko 1288 Red EX-91) de eerste plek toegewezen kreeg. Derde plek ging naar Duckett Crush Tatoo-dochter New Moore Tatoe Esmeralda van de familie Prent-Withaar. Tevens was zij de vaars in deze rubriek met het beste uier, waarna ze later op de avond het Uierkampioenschap wist te winnen! Het succes van de familie Albring zette voort in de volgende rubriek, waar ook daar de 1A positie én het beste uier van de rubriek naar Drouner Holsteins ging met Drouner Anna 1715 (v. Tatoo). De witte Walnutlawn Sidekick-dochter Drouner Aiko 1688 VG-88 won de derde plek in rubriek 8. De uiteindelijke kampioen vond de jury in de Jackpot winnaares: Aiko 1718 Red!


Drouner Aiko 1718 Red (v. Warrior-Red)


​New Moore Tatoe Esmeralda (v. Tatoo)


​Drouner Aiko 1688 VG-88 (v. Sidekick)

Middenklasse
Bij de middenklasse was er succes voor New Moore Fitz Esmeralda 103 EX-90, een directe Toc-Farm Fitz-dochter van New Moore Esmeralda 38 EX-93. Ze pakte de derde plek in haar rubriek. De oudste rubriek bij de jonge melkkoeien werd gewonnen door Drouner Ria 1420 EX-92 (v. Mountfield Ssi Dcy Mogul), uit de duurzame en exterieursterke Ria's van Albring.


New Moore Fitz Esmeralda 103 EX-90 (v. Fitz)


Drouner Ria 1420 EX-92 (v. Mogul)

Bekijk hier de volledige uitslag.

Fokveeshow Lochem
Vaarzen
In Lochem vond een rood- en zwartbont-keuring plaats. De familie Holmer startte de dag succesvol bij roodbont en pakte de koppositie in de tweede rubriek vaarzen met Holbra A-L-H Rebecca VG-86, een Spark-Red uit de Rainyridge Tony Beauty-familie. Tijdens het kampioenschap werd ze verkozen tot Reserve Kampioen Roodbont Vaarzen! Dit niveau hield Holbra Holsteins sterk vast bij de zwartbonte vaarzen. Holbra Petra EX-90-nakomeling Holbra Sonya 2 VG-87 (v. Casper) was rubriekswinnares bij de zwartbonte vaarzen, waarna ze tijdens het kampioenschap werd uitgeroepen tot Reserve Kampioen Zwartbont vaarzen.


Holbra A-L-H Rebecca VG-86 (v. Spark Red), ingezamelijk eigendom met A-L-H Genetics


Holbra Sonya 2 VG-87 (v. Casper)

Bekijk hier de gehele uitslag.

Avondbloesemshow Betuwe te Zoelen
Kalveren
De familie De Jong beet het spits af bij het voorbrengen! Zowel dochter Fay als zoon Nick lieten zich in de voorrondes prima zien en mochten terugkomen voor het kampioenschap. Willem’s-Hoeve Wish-Star 2709 (v. Willem’s-Hoeve R Ajax) werd voorgebracht door Nick en hij werd uitgeroepen tot Kampioen Voorbrengen pupillen. Ook Fay met Willem’s-Hoeve Atlees 2708 (v. Willem’s-Hoeve Steyr) ging naar huis met een mooie beker, want ook zij won het Kampioenschap bij de junioren! 


Nick de Jong met Willem's-Hoeve Wish-Star 2709


Fay de Jong met Willem's-Hoeve Atlees 2708

Pinken
Bij het showmanship was Gert Bakker aan zet en liet een sterk optreden zien met zijn eigen gefokte BJH Cathrien Red (Drouner Altitude-Red x Batouwe Catharina Brekan VG-87). Ook hij mocht aan de finale deelnemen en wist daarin de kampioenstitel te bemachtigen! Derde moeder van de Altitude-Red, Catharina 68 EX-92, was op 15-jarige leeftijd ook in Zoelen present en pakte daar de Rendementsprijs.


Gert Bakker met BJH Cathrien-Red

Vaarzen
De met VG-88 ingescheven Our-Favorite Undenied-dochter Willem’s-Hoeve Rita 2134 won haar vaarzen-rubriek en kreeg daarbij ook de rozet voor beste uier. Tijdens het kampioenskeuring werd de Undenied van Willem's-Hoeve Holsteins benoemd tot Vaarzen Kampioen!

Middenklasse
Het succes werd voor de familie De Jong vervolgd, want in de middenklasse trad Willem’s-Hoeve Rita 2043 VG-89 sterk op. Deze tweede kalfs Seagull-Bay Silver pakte de tweede plaats in haar rubriek én net als haar stalgenoot werd deze Silver-dochter benoemd tot de koe met het beste uier van de rubriek.

Oudere koeien
Een bijzondere dag voor de 6e kalfs Willem’s-Hoeve Rita 9863 EX-92, want in haar carriere won ze al twee keer de prestigieuze titel 'Miss Betuwe'. Drie maal is scheepsrecht, want ook tijdens de 2022-editie werd ze uitgeroepen tot Algemeen Kampioen! De levensproductie van deze best behouden Danillo-dochter staat inmiddels op 90.494 kgM met 5.16%V en 4.05%E.


Willem’s-Hoeve Rita 9863 EX-92 (v. Danillo)

Bekijk hier de gehele uitslag.


Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende