Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Dochtergroep Topstone imponeert op Duitse Schau der Besten

Afgelopen zaterdag vond de Schau der Besten in het Duitse Verden plaats. KI-organisatie Masterrind nam daarbij de gelegenheid om vier dochtergroepen te presenteren: Avance-Red, Spark-Red, Topmodel en de door De Oosterhof mede gefokte Topstone.

Bomaz AltaTopshot-zoon OH DG Topstone debuteerde in augustus 2018 in de zwartbonte genomics lijst in Duitsland met 155 gRZG, 132 gRZN, veel melk en positieve gehalten. Topstone werd gefokt uit de Golden-Oaks Mark Prudence EX-95-nakomeling DG OH Donna RDC, een EDG Rubicon ingeschreven met VG-88 AV (EX-92 FR & TY). Afgelopen weekend zijn de eerste melkgevende Topstone-dochters als dochtergroep getoond, in augustus dit jaar zal hij zijn eerste dochtergeteste fokwaarden krijgen.

Huidige dochter-informatie geeft aan dat de stier een zeer goede melkproductie vererft met positieve gehalten. Topstone fokt dochters van gemiddelde grootte met veel kracht, en breedte in het front en kruis. Zijn dochters laten een ideale kromming van de benen zien, met correcte stand en goed beengebruik.

Medefokkers Willem Scholten en Carla Hoesté waren naar Verden afgereisd om de nafok te bewonderen. Tevens was er een moment om de fokkers van de stieren te eren en in het zonnetje te zetten.

Meer op www.masterrind.de


OH Dg Topstone (AltaTopshot x Rubicon x Aikman RDC)

Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende