Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

De uitslag van 'Nederlandse Koe van het Jaar' verkiezing is bekend!

In het april-nummer van de HI Plus werden de genomineerde koeien voor de titel 'Nederlandse koe van het jaar 2022' gepresenteerd, waarna de lezers de mogelijkheid hadden om op hún favoriet te stemmen. De eind-uitslag werd, naast de lezersstemmen, mede bepaald door een twee-koppige jury, die dit jaar uit Jeroen van Beek (Southland Holsteins) en Bert Meijering (BM Livestock) bestond. 

Afgelopen week viel de uitslag in de bus en werd de opvolger van Nederlandse Koe van het jaar 2020, Bons-Holsteins Ella 158, bekend gemaakt. Nieuwe titeldrager is Braedale Goldwyn-dochter Carf Emeraude EX-91! Op dit moment is zij de enige, levende, Holstein-koe met 7 excellent ingeschreven dochters. Ook GenHotel-leden genieten van de invloed van Emeraude. Zo bezit Ritmaster Holsteins de met VG-86 ingeschreven JK Eder DG Awesome Esmeralda RDC (Awesome-Red x EX-92 Doorman x Carf Emeraude EX-91), werd haar Swissbec Power Red-dochter Ritmaster Esmeralda 6 Red verkocht aan Drouner Holsteins en fokte Schuit Holsteins o.a. een +3.30 gPTAT scorende Blondin Thunderstorm - Schuit Elisa 1 - die via VG-89 Byway x VG-87 Doorman x VG-88 Numero Uno ook terugvoert op de EX-91 Goldwyn. 


JK Eder DG Awesome Esmeralda RDC VG-86 (v. Awesome Red)

Carf Emeraude won de harten van de lezers met 29% van de stemmen. Als nummer 2 en 3 bij de lezers eindigden respectievelijk VDR Sandra 2 (13% stemmen) en Lakeside Ups Red Range VG-86 (12% van de lezersstemmen).

In de einduitslag vinden we, na Carf Emeraude, op plek twee de 'Red Impact Cow of the Year 2021': Lakeside Ups Red Range VG-86 van Koepon Genetics. Red Range was de favoriet van zowel Van Beek als Meijering. Mede door haar grote invloed via haar vrouwelijke nafok en het grote aantal zonen bij de KI plaatste Van Beek de Mr Salvatore RDC-dochter hoog in zijn lijst. Ook Meijerink ziet de potentie in deze Golden-Oaks Mark Prudence EX-95 nakomeling en plaatste de moeder van de roodbonte nummer 1 gLPI stier 3STAR OH Ranger-Red als zijn nummer 1. Tijdens de aankomende Koepon Summer Sale heeft u de mogelijkheid om diverse kleindochters van Red Range VG-86 te bemachtigen!


3STAR OH Ranger Red is één van de 15 zonen van Red Range VG-86,
die aan internationale KI stations zijn verkocht

De derde plek ging naar Drouner AJDH Aiko RDC, de VG-87 Badger-Bluff Fanny Freddie-dochter van Drouner Holsteins. De dochter van KHW Goldwyn Aiko RDC EX-91 won het hart van Meijering, die haar op plek 2 plaatste vanwege Aiko RDC VG-87 haar geweldige mannelijke nazaten en exterieur-nalatenschap, die ze via haar vrouwelijke lijn weet te benadrukken. Ook Van Beek heeft Aiko RDC in zijn top 5 opgenomen, mede door de stieren die uit deze lijn voort zijn gekomen, waaronder Drouner Effektiv, Drouner Rednex en Drouner K&L Augustus P Red.


Drouner AJDH Aiko 1288 Red EX-91 (Olympian RDC x Aiko RDC VG-87) - Eervolle vermelding Roodbonte Vaarzen NRM 2017

In de top 10 vinden we maar liefst vier koeien, die (mede)gefokt en/of eigen zijn aan GenHotel-leden. Hieronder vindt u de uitslag van de Nederlandse Koe van het Jaar 2022 verkiezing:

Plek nAAM VADER eIGENAAR
1 Carf Emeraude EX-91 Goldwyn JK Eder Holsteins & DG
2 Lakeside Ups Red Range VG-86 Salvatore RDC Koepon Genetics
3 Drouner AJDH Aiko RC VG-87 Freddie Drouner Holsteins
4 De Oosterhof DG Rubellia RC VG-86 Rubicon De Oosterhof
5 VDR Sandra 2 EX-92 Malki VDR Holsteins
6 Caudumer Lol 371 P RC VG-86 Balisto Caudumer Holsteins
7 Double W Ricky 2 VG-88 Snowfever Double W Holsteins
8 DG Candide VG-85 Mogul DG
9 Barnkamper Marilyn 390 VG-89 Dempsey Barnkamper Holsteins
10 Weelder Esmonique 38 VG-85 G-Force Weelder Holsteins


Meer in de HI Plus nummer 3, juni 2022

Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende