Vorige
Genomics Nieuws
Volgende

Dellia fokt ook geweldig in rood!

De Southland Dellia familie staat al decennia lang in de belangstelling van KI-organisaties in binnen- en buitenland. De van oorsprong uit de USA afkomstige koefamilie, naar Europa gekomen via Southwind embryo's uit de Amerikaanse koe Dix-Jim Chairman Bess VG-85, is een diepe en best fokkende Holstein familie met vele stieren bij de KI.

Anderstrup Holsteins uit Denemarken heeft enige jaren geleden uit het GenHotel fokprogramma Aikman RDC embryo's gekocht van Manders Dellia 8 GP-84, die ook moeder is van K&L Cidre bij de RUW. Uit de Aikman embryo's is Anderstrup Aikman Dellia RDC VG-89 voortgekomen, die de hoogstproducerende vaars in Denemarken was in 2017.

Dellia RDC is vervolgens de moeder van Anderstrup Nugget Dana-Red VG-88, een best ontwikkelde Willsbro Nugget RDC dochter met een fantastisch aangehecht uier. Bovendien produceert ook Dana enorm (>50 kg/dag!) en wordt ze voorspeld op 14.855 kg melk met 5.2% vet en 3.7% eiwit.

Dana-Red is als pink veelvuldig gespoeld en heeft meerdere zonen bij de KI, waaronder de Pace-Red zonen Anderstrup Panders-Red bij Qnetics en Anderstrup Redfox bij Intermizoo. Hun volle zus Anderstrup Delaja-Red is op Zukunft Rind 2019 veiling voor 10.000 euro verkocht en nu in eigendom van Bouw Holsteins. Een andere volle zus, K&L PC Deltia-Red, scoort net als Delaja-Red 156 gRZG en is in eigendom van Dykster Holsteins & GenHotel. Ze behoort daarmee tot de 7 hoogste (van meer dan 1500 geteste) Pace-Red dochters op Duitse basis. Beide pinken zijn inmiddels gespoeld voor embryo-contracten van meerdere Duitse KI-organisaties.


Manders Dellia 8 GP-84 (v. G-Force),
                                             grootmoeder van Anderstrup Nugget Dana-Red VG-88


Anderstrup Delaja-Red (v. Pace-Red), nu in eigendom van Bouw Holsteins


Anderstrup Redfox (v. Pace-Red), bij Intermizoo in Italië


Anderstrup Panders-Red (v. Pace-Red), bij Qnetics in Duitsland

Vorige
Genomics Nieuws
Volgende