Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende

2 Nieuwe Excellenten bij Zandenburg

Bij Zandenburg Holsteins zijn opnieuw 2 koeien met Excellent beoordeeld. Het gaat om Zandenburg Suran Camilla en Zandenburg Cashm Wanja die nu beiden goed zijn voor 90 punten algemeen voorkomen.

Zandenburg Suran Camilla

Zandenburg Suran Camilla is een Suran dochter uit Zandenburg Snowman Camilla VG-89 (Snowman x Anderstrup Ramos Camille VG-87). Zij kreeg van de inspecteur 91 Frame, 89 Type en 90 punten voor zowel uier als beenwerk.
Suran Camilla is aan halfzus van de bekende Meridian dochter Zandenburg Meridian Camilla VG-89. Zij werd als vaars ingeschreven met de maximale score van VG-89 en als tweedekalfs koe vertegenwoordigde ze Nederland op de Europese show in Colmar, Frankrijk. Een andere halfzus is Zandenburg Super Camilla 1, een VG-86 Supersire dochter met meerdere hoge nakomelingen. Ook de moeder van deze koeien, Snowman Camilla, is nog altijd aanwezig bij Zandenburg Holsteins. Haar levenstotaal bedraagt inmiddels bijna 60.000 kg melk.

Zandenburg Snowman Camilla VG-89
Zandenburg Snowman Camilla VG-89

Zandenburg Cashm Wanja

Ook Zandenburg Cashm Wanja EX-90 (88 Fr  91 Ty  91 Ui  89 Be) komt uit een exterieurrijk geslacht. De moeder van deze Cashmoney dochter is de met VG-89 ingeschreven Duplex dochter Zandenburg Duplex Wanja. Háár moeder is Wanja VG-89, deze Jocko Besne dochter is tevens de moeder van de bekende Veenhuizer Damion Winnie EX-92, de algemeen kampioene Libramont 2010 en HHH-Show 2011.


Zandenburg Duplex Wanja VG-89, moeder van Cashm Wanja EX-90

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende