Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Willem's-Hoeve Woody-dochter kampioen in Luttenberg

Tijdens de provinciale kampioenschappen in Luttenberg kwamen afgelopen zaterdag de beste deelnemers van de KOC's uit Flevoland en Overijssel bijeen. Ruim 90 deelnemers dongen mee om de kampioenstitels voor exterieur, voorbrengen en toilet.

Aanwezige GenHotel-leden Big Holsteins, De Wijde Blik, New Moore Holsteins en Sudena Holsteins lieten een sterk optreden zien. Met name in de exterieurklassen waren de prefixen in de top terug te vinden. Grote primer was er voor De Wijde Blik, die er zelfs met een kampioenstitel vandoor ging.

In de ochtendronde kwam de éénjarige Big Etazon Ramada 19 tot een 1b positie. Ramada 19 stamt uit vijf generaties VG-85 en is gefokt door Big Holsteins. Haar moeder is een Jeroen-dochter in vierde lactatie, met een voorspelde lijst van 11.648 kg melk met 4.60% vet en 3.62% eiwit in 305 dagen.

Sudena Marit 11 RDC, voorgebracht door Jesse Mensink, is een dochter van de eigengefokte stier Sudena Roderick Red (Gonzales x Rubicon)In de rubriek met exterieur-senioren wist Marit 11 RDC een tweede positie te behalen. Ze werd overtroffen door  De Wijde Blik Emilia 1 (Davinci x Sunlight), die in dezelfde rubriek wist te winnen.


Sudena Roderick Red

Een eerste plek in de rubriek zwartbont junioren werd toegedeeld aan New Moore Success Esme, een Vieuxsaule Success uit de bekende New Moore Esmeralda 38 EX-93! Een dag voordat deze Success-dochter geweldig showsucces boekte ontvingen we het trieste bericht dat de EX-93 O Man helaas is afgevoerd. Esmeralda 38 EX-93 laat een ware nalatenschap achter met meer dan 30 vrouwelijke nakomelingen en een levensproductie van 141.122kg melk met een grandioze 11.000kg vet + eiwit in 3606 dagen! Reden te meer om de prachtige eerste plek van New Moore Success Esme te eren!


New Moore Esmeralda 38 EX-93 (v. O man)

Voor De Wijde Blik was er dubbel succes. Zowel De Wijde Blik Emilia 1 als De Wijde Blik Tekla 10 (v. Willem's Hoeve Woody) pakten de koppositie in de rubriek bij exterieur. Emilia 1, Reserve Kampioen Oudere kalveren Ommen 2022, is de dochter van SonderKollektion 2020-aankoop GWH Emilia VG-87. Achter haar schuilen maar liefst 8 generaties EX, waaronder stamkoe Mor-Yet Goldwyn 682 EX-94. Ook stalgenote Tekla 10 heeft een link met een veiling. Tijdens de FarmersBid Melkvaarzen Veiling in oktober 2021 werd haar moeder De Wijde Blik Tekla 8, een Rubicon-dochter, verkocht naar Telgter Holsteins. Inmiddels is deze fraaie Rubicon ingeschreven met VG-85 AV en wordt ze voorspeld op 10.467 kg melk met 5.11% vet en 3.22% eiwit! Tijdens het kampioenschap werd Tekla 10 benoemd tot Kampioen Senioren!


De Wijde Blik Tekla 10 werd benoemd tot Kampioen Senioren


De Wijde Blik Emilia 1 tijdens de keuring in Ommen afgelopen zomer


Moeder De Wijde Blik Tekla 8 VG-85, voor haar vertrek naar Telger Holsteins

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende