Werler Julia 409 P Red verovert hart van de jury

Voor fokkers uit Apeldoorn e.o. bracht het organiseren van een Videokeuring een mooie gelegenheid om de beste koeien van stal klaar te maken en te presenteren aan de jury. Een prachtig initiatief dat voor de 4e kalfs Julia 409 P Red van Jacob werler zorgde voor een dag met een gouden randje!

De excellente Julia 409 P Red van Jacob Werler (Werler Holsteinsveroverde het hart van de jury tijdens de Videokeuring in Apeldoorn e.o. Deze roodbonte vierde kalfs DC Willem's Hoeve Magna Carta P dochter werd vorige jaar al ingeschreven met Excellent ingeschreven nadat ze op de Fokveedag Apeldoorn het Res. kampioenschap roodbont oud wist te behalen. Dit jaar tijdens de deed de Carta P docher van Werler er nog een schepje bij bovenop en wist ze het Algemeen Kampioenschap roodbont in de wacht te slepen!


Algemeen kampioen roodbont: Julia 409 P Red EX-90

Stouwdamshof Jacoba 119 VG-89, 5e kalfs Talentino dochter van Stouwdamshof Holsteins nam het tijdens het roodbont kampioenschap oudere koeien op tegen Julia 409 P Red EX-90, waarna ze het reserve kampioenschap volgens de jury dik verdiende.


Stouwdamshof Jacoba 119 VG-89

Het succes van Werler hield bij het Algemeen kampioenschap niet op, want ook bij zwartbont was het succes voor zijn melkveestapel groot. Zo werd de tweede kalfs Lian 57 RDC VG-87 (v. Aikman RDC) benoemd tot kampioen  zwartbont midden. 


Lian 48 VG-88 (v Jotan Red), moeder van Lian 57 RDC VG-87 (v. Aikman RDC)

Tevens was er voor 3STAR Genetics  en Poppe Holsteins succes. De eerste kalfs Gymnast dochter, als kalf  gekocht tijdens de VOSt Select Sale, mocht de reservetitel van de zwartbont vaarzen in de wacht slepen. Eerder dit jaar werd Khe I'm Good al ingeschreven met VG-87 / VG-89 UI.


Khe I'm Good VG-87 (v. Gymnast) 

Naast KHE I'm Good VG-87 werd er nog een dier geshowt die we al kennen van de VOSt Select Sale, namelijk Lis Splash 7292 Red Vrc ET (v. Byway). Splash 7292 Red VG-86, gefokt door LisLéck Holsteins, werd in 2017 verkocht aan ARGH Holsteins en mocht haar kwaliteiten tonen tijdens deze videokeuring. Dit resulteerde in een vierde plek voor deze Byway dochter bij de roodbont vaarzen! 


Lis Splash 7292 Red Vrc ET VG-87 (v. Byway), foto: ARGH Holsteins

Naast succes van GenHotel leden, waren er ook successen voor dochters van stieren die door leden gefokt zijn: 
- Kampioen roodbont vaarzen: Ju Dora 594 (v. Drouner Rednex) - J Uenk
- Kampioen roodbont middenklasse: Ju Lonia 232 (v. Sanderij Sodan Red) - J Uenk
- Res. Kampioen roodbont middenklasse: Dompe Doortje 2983 (v. Werler Julandy) - Melkveehouderij Plender
- Eervolle vermelding roodbont middenklasse: Femmie 19 (v. Werler Julandy) - Wm+Mj Nooteboom-Geerling

Geïntresseerd naar de totaal uitslag van deze videokeuring? Klik dan HIER

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende