Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Van het Zomerbloemhof overtreft in West-Vlaanderen

Tijdens de jaarmarkt in het Vlaamse Gistel werd de provinciale keuring West-Vlaanderen gehouden. IJzersterk was deelnemer en GenHotel-lid Van het Zomerbloemhof, die met twee excellent ingeschreven koeien deelnam in de oudere klasse.

Twee fantastische 4e kalfs koeien betraden afgelopen zondag de keuringsring. De sneeuwwitte Marieclaire V/h Zomerbloemhof EX-90 (EX-92 BE) is een Morningview Mcc Kingboy, die terugvoert op Rabur Outside Pandora. Met haar score is ze de 9e generatie VG/EX op rij! Moeder Holec Mogul Panzul VG-88 (EX-91 UI) is een bekende Nederlandse donor, die in 2017 en 2019 ook in de prijzen viel tijdens de Wintershow Houten. Marieclaire EX-90 evenaarde dit succes en werd uitgeroepen tot Reserve Kampioen Oud West-Vlaanderen 2022. Ze wordt in haar 4e lactatie voorspeld op 17.160 kgM!

De Kingboy nam het in het kampioenschap op tegen stalgenote Lola V/h Zomerbloemhof, een EX-90 S-S-I Mogul Reflector-dochter met EX-91 Uier. Stammoeder van Lola EX-90 is de Amerikaanse Rilara Mars Las Ravena EX-91. Ravena is ook stammoeder achter de Amerikaanse fokstier Roylane Socra Robust.

Lola EX-90 bewijst met haar showsucces dat deze koefamilie nog meer in haar mars heeft als het fokken van hoge TPI-nakomelingen. Deze keuring bracht haar namelijk een grote titel: Kampioen Oud West-Vlaanderen 2022!

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende