Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende

Twee reserve kampioenen Barendonk Holsteins op NRM

Op de NRM hebben koeien uit de stal van Barendonk Holsteins twee reserve kampioenschappen behaald. Bij de vaarzen veroverde Fraiko dochter Barendonk Paulina 188 Red het reserve kampioenschap net zoals ze eerder al deed op de HHH-Show. Paulina 188 hoefde alleen Red Expression dochter Heerenbrink Dina 385 van de familie Steegink-van den Berg uit Okkenbroek voor te laten gaan. Dina 385 voorkwam hiermee dat de vaarzentitel voor de derde NRM op rij naar Barendonk Holsteins ging.
Als honourable mention koos de jury voor Drouner AJDH Aiko 1288 Red, een Olympian dochter van Drouner Holsteins. Daarmee werden de kampioenschappen verdeeld door de vaarzen uit de oudste rubriek. De jongste vaarzenrubriek bij roodbont werd gewonnen door Huntje Holstein Anemoon 147. De Ladd P dochter van Huntje Holstein was ook de favoriete voor de rubriekszege onder de deelnemers aan de GenHotel NRM Judging Competition waarvan de uitslag later deze week op de site zal verschijnen.


Heerenbrink Dina 385, kampioene vaarzen (foto: Melkvee.nl - Gerard Burgers)

Midden

In de middenklasse ging de titel naar dé favoriet. M.H. Alana 5 (v. Amor) van Merwehoeve de Groot uit Herwynen greep het goud. In haar rubriek rekende Alana al af met P.M. Elza 159, een Talentino dochter van de familie Pinkert uit Markelo die uiteindelijk de honourable mention titel zou veroveren. Reserve kampioene in de middenklasse werd Brook Marie 68, de 1A uit de eerste rubriek in de middenklasse.


Het kampioensduo in de middenklasse (foto: Melkvee.nl - Gerard Burgers)

Senioren

Bij de roodbonte senioren ging de titel naar Plattery Princesse die ook door deelnemers aan de GenHotel NRM Judging Competition al getipt werd als kanshebber voor de titel. De balansrijke én jeugdige Princesse kreeg uiteindelijk de meeste weerstand van Barendonk Emma 220, een lange, melktypische Jotan dochter van Barendonk Holsteins die de eerste rubriek met oude koeien op haar naam had geschreven. Emma 220 veroverde de reserve titel ten koste van de onbekende Jotan dochter Bossink Gerda 47 van de familie van der Kolk uit Wierden. Krachtpatser Gerda 7 was voor het eerst op een nationale keuring aanwezig en maakte daarmee een meer dan verdienstelijk debuut op het hoogste niveau.

 
Barendonk Emma 220, reserve kampioene senioren
 
  Plattery Princesse, senioren én algemeen kampioene (foto: Veeteelt)


Algemeen kampioen

De strijd om het algemeen kampioenschap was uiteindelijk niet echt spannend meer. Om de nagenoeg foutloze Princesse kon niemand heen. De Ralstorm dochter van de familie Eggerink combineert melktype en kracht, heeft een geweldig uier en een soepel beengebruik en is daarbij nog steeds een zeer jeugdige koe. Een waardig NRM kampioene.

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende