Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Showgiganten New Moore Holsteins beloond met Excellent

Niet één, maar maar liefst 2 derdekalfs showdiva's uit de stal van New Moore Holsteins werden onlangs bekeken door de inspecteurs van het Nederlandse stamboek. Beide dieren wisten in het najaar van 2022 nog beslag te leggen op showsuccessen, zowel nationaal als regionaal.

New Moore Novo Esmeralda 102, Progenesis Novo-dochter van het bekende boegbeeld New Moore Esmeralda 38 EX-92, kalfde in augustus 2022 af van een Stantons Alligator-vaarskalf en behaalde op haar piek een productie van bijna 50 kg melk per dag. Haar lactatiestadium maakte Esmeralda 102 tot de perfecte kanditaat om deel te nemen aan de nationale HHH-show afgelopen november. Hier behaalde ze de 3e positie in de rubriek Zwartbont Oud. Met een score van EX-90 AV met EX-91 UI is ze nu één van de vier Esmeralda 38-dochters met een excellente score!


Moeder New Moore Esmeralda 38 EX-92 (v. O Man)

Ook de roodbonte New Moore Tedbull Maria 463 Red, Middenklasse Res. Kampioen Zuidwesthoek 2022, wist haar vorige vaarzenscore van VG-88 AV flink te verhogen. Na haar fantastische showdebuut eind vorig jaar brak voor één van de weinige roodbonte dieren uit de New Moore-stal het moment aan voor herkeuring. Dit resulteerde in een geweldige EX-90 AV! De roodbonte De Rith Tedbull-dochter uit de eigen Maria-familie wordt in haar 3e lactatie voorspeld op 10.589 kg melk met 4.15% vet en 3.51% eiwit.

Met deze twee nieuwe excellente scores komt het totaal excellente koeien onder de vlag van New Moore Holsteins op maar liefst 44!


New Moore Tedbull Maria 463 Red nu EX-90!

Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende