Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Pursuit nieuwe nummer 1 in Amerika

De Canadese stier Pine-Tree-I Pursuit kreeg deze indexdraai zijn eerste dochtergeteste fokwaarde met 43 melkgevende dochters in Amerika. Met zijn score van 2922 TPI pakt hij de koppositie en stijgt hij 45 punten ten opzichte van de Augustus-draai.

Ga naar de december fokwaarden.

Fokstieren
Pine-Tree-I Pursuit is een Silverridge V Imax uit de Wesswood-HC Rudy Missy EX-92 familie. Zijn vrijwel foutloze genomics profiel met een mooie PTAT en een hoge TPI maakte dat hij als jonge stier al veel als stiervader werd ingezet. Jaltaoak-zoon S-S-I Pr Renegade (2913 gTPI) maakte niet alleen in zijn TPI een flinke stijging door, ook won hij twee plekken ten opzichte van augustus, waarmee hij inmiddels te vinden is op plek 2! Hurtgenlea Richard Charl, die in augustus nog de leiding nam, vinden we nu terug op plek drie met 2907 TPI. De Nederlandse stier Peak AltaZarek vinden we met 2823 gTPI op de 18e plek. De Bomaz AltaTopshot-kleinzoon van Koepon Jbr Regenia 150 VG-86 is eigendom van Alta Genetics, maar kent zijn oorsprong bij Koepon Genetics!

Betreft PTAT is Woodcrest King Doc met +3.54 PTAT en 2783 TPI nog altijd de top-exterieur vererver (gebaseerd op 9170 dochters) van het hoge TPI-segment!


S-S-I Pr Renegade (v. JaltaOak) @Select Sires

Jonge stieren
Als we kijken naar de lijst van stieren van 10 maanden of ouder vinden we StGen Cowen Thorson (v. Cowen) met 3135 gTPI op plek 1. Thorson is overtuigend de nummer 1 met 15 punten boven RMD-Dotterer Bolt Action (v. Gameday). De ruim 1,5 jaar oude Delicious Capn Gonzalo, op plek 3, staat al meerdere indexdraaien op rij in de top. Ook nu blijft deze Genosource Captain-zoon zichzelf bewijzen met 3118 gTPI. Ook vader Captain (3081 gTPI) vinden we nog op de 10e plek in deze ranking.


Genosource Captain (v. Charl) @ST Genetics

Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende