Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Mooie toevoegingen voor Koepon en Willsbro!

De Amerikaanse genomics uitslagen voor November zijn door de Holstein Association USA weer gepubliceerd. In de top 50 gTPI met nieuwgeteste vrouwelijke dieren in Europa staan maar liefst 4 kalveren van Koepon Genetics en 2 van Willsbro Holsteins.

Met 2991 gTPI is Koepon Zazzle Cherry 15 de hoogste Peak AltaZazzle-dochter in november en behoort ze tot de hoogste Zazzles in Europa. Cherry 15 is afkomstig uit de bekende Koepon Classy-familie, haar moeder Koepon Zarek Cherry 11 is een AltaZarek uit de productieve Koepon AltaCayenne 4 VG-86. Ook de volle zus van Cherry 15, Koepon Zazzle Cherry 13, staat met 2959 gTPI in de top 15 gTPI deze maand.

Koepon Plinko Ruby 79 is een hoge Peak AltaPlinko: met 2909 gTPI is ze de nummer 1 AltaPlinko in november. Haar moeder is de onlangs gekalfde Koepon Lawson Ruby 25, een Peak AltaLawson-dochter die terugvoert op de geweldige Amerikaanse fokkoe Regan-Joy Durham Regenia EX-92. Vierde interessante toevoeging voor Koepon is Koepon Zazzle P Lisa 23 (AltaZazzle x AltaDelson P), met 2908 gTPI het hoogste hoornloze vrouwelijke dier deze run, afkomstig uit de fameuze Canyon-Breeze EM August EX-92 familie.

Bij Willsbro Holsteins weten ze hoge gTPI's perfect te combineren met top PTAT-scores. Willsbro Doc Rozelle 3214 scoort 2945 gTPI met +3.16 PTAT, terwijl Willsbro Doc Amber 3139 2905 gTPI scoort met +3.20 PTAT. Beiden zijn dochters van Woodcrest King Doc, één van de hoogste fokstieren in Amerika. Rozelle is een nazaat uit de Diepenhoek Rozelle-familie, die zich in 10 jaar tijd enorm heeft uitgebreid bij Willsbro. Amber haar moeder is een vroege Farnear Delta Lamba uit de Kingstead Chief Adeen EX-94-familie.

Bij Wilder Holsteins zijn inmiddels de eerste dochters van Sandy-Valley R Conway geboren. Wilder 03224 is met 2900 gTPI die hoogste Conway in Europa en afkomstig uit de Canadese Aija Outside Joy EX-90-familie. Haar grootmoeder Wilder Freestyle is een volle zus van de hoge jonge stier Broeks Freemax (Imax x Modesty).

Holbra Rosa P Red is deze maand het hoogste roodbonte vrouwelijke dier in Europa. Ze is een Star P RDC dochter met 2771 gTPI uit de onlangs gekalfde Quatropoint K&L Sw Rosita-Red (v. Swingman) en bovendien hoornloos! Ook op Duitse basis scoort Rosa P Red, in eigendom van Holbra Holsteins, met 165 gRZG in de top. Rosa is een beloftevolle kleindochter van de fantastische fokkoe De Oosterhof Dg Rubicon Rose RDC VG-89 en wordt verkocht op de Highlight Sale 2022 in Hamm!

Op exterieur-gebied zijn 2 toppers bij GenHotel-leden te noteren: Willsbro King Doc Missy 3242, een Woodcrest King Doc met +3.58 PTAT & +2.99 UDC, uit de succesvolle Wesswood-HC Rudy Missy EX-92 familie. En B&S Doc Afrika, een King Doc met +3.43 PTAT, kleindochter van HC Archrival Arianne VG-89, in eigendom van Batouwe en Schouten Holsteins.


Riverdane Shottle Amber EX-92, 4e moeder van Willsbro Doc Amber 3139


De Oosterhof Dg Rose RDC VG-89, grootmoeder van Holbra Rosa P Red


HC Archrival Arianne VG-89 (EX-91 Uier), grootmoeder van B&S Doc Afrika

Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende