Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Molenkamp Holsteins nieuw bij GenHotel

Molenkamp Holsteins, de Roodbontfokker van het Jaar 2017, is al jaren actief én succesvol in de Holstein-fokkerij. Niet alleen zijn ze fanatiek deelnemer aan keuringen en nationale shows, maar hebben ze door de jaren heen ook geweldige stieren gefokt en geleverd aan binnen- en buitenlandse KI's.

Eén van de meest bekende namen, afkomstig van Molenkamp Holsteins van familie Van Wichen, is misschien wel Molenkamp Anky 4 Red. De Van De Peul Kylian-dochter uit de Apina Massia familie werd bij Van Wichen gefokt, maar vervolgde haar weg naar het Friese Caudumer Holsteins. Aldaar groeide ze uit tot een grote melkproducente en droeg ze maar liefst twee jaar op rij de titel hoogste roodbonte productiekoe van Nederland. Tevens fokte Anky 4 Red enkele KI-zonen én werd ze met een excellente score van 90 punten ingeschreven, terwijl ze tevens de 10.000 kg vet & eiwit behaalde. De Anky familie heeft nog altijd een groot aandeel in de Molenkamp-veestapel. Op dit moment is Simax-dochter Molenkamp Anky 177 RDC met 312 gNVI één van de hoogste nakomelingen uit deze lijn op basis van haar genomics. Binnenkort zal ze voor spoelen opgestart worden.


Molenkamp Anky 4 Red EX-90 (v. Kylian)

Naast de Anky's is ook de Molenkamp Grietje-familie een belangrijke koefamilie voor Van Wichen. Zeker 1/3 van de Molenkamp veestapel stamt uit de invloedrijke stammoeder Molenkamp Grietje 28 RDC VG-87 (v. Jocko). De roodfactor Jocko-dochter werd meervoudig gespoeld, wat uiteindelijk resulteerde in de geboorte van meerdere KI-stieren, waaronder Molenkamp Andy RF (v. Goldwyn). Ook de volgende generatie stiermoeders meldden zich daarna vlot. Uit een Dudoc Mr Burns-dochter werd Molenkamp Kuyt Red (v. Destry RDC) gefokt en Destry RDC-dochter Molenkamp Grietje 117 Red leverde Molenkamp Burnet Red, een zoon van de melkstier Poppe Snow RF.

Ook ging Van Wichen de Europese markt op met stieren als Molenkamp Carter, Molenkamp Rita Moises en de uit de Grietjes gefokte Molenkamp Isco en Molenkamp Milik P.


Van Wichen's meest invloedrijke fokkoeien: Molenkamp Grietje 28 RDC VG-87

Het jarenlange succes in de (genomics) fokkerij gaf Van Wichen de mogelijkheid om ook te investeren in nieuwe koefamilies. Zo werd door de aankoop PG De-Su Commander 9026 VG-85 de koefamilie van Sully Shottle May EX-91 op stal gehaald. Hieruit bezitten deze fokkerijliefhebbers nu een 2884 gTPI scorende Peak Fortnite: Molenkamp Madison 6148


Molenkamp Madison 5742 VG-87 (v. Mitchell) moeder van de hoge Fortnite.

Binnen het showsegment is Van Wichen op dit moment mede-eigenaar van de fraaie Blondin Thunder Storm-dochter De Rith Thunder Vray. Met VG-88 AV (VG-89 uier) is ze één van de eerste én hoogst ingeschreven dochters van Thunder Storm in Nederland. Het 2022 showseizoen begon voor Thunder Vray goed, ze pakte begin dit jaar de titel Res. Kampioen Vaarzen in Etten-Leur 2022. Via een VG-87 Atwood stamt ze af van Corse-Vray EX-92 (v. Damion), moeder van de wereldwijd bekende showkoeien Galys-Vray EX-94 en Hanna-Vray EX-95! 


De Rith Thunder Vray VG-88 (VG-89 UI). In eigendom van De Rith Holsteins en Molenkamp Holsteins.


Hanna-Vray EX-95 (Atwood x Corse-Vray EX-92), volle zus van Thunder Vray haar moeder.
Hanna is regerend Grand Champion Expo Bulle

GenHotel heet bij deze Molenkamp Holsteins van harte welkom als nieuw lid!

Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende