Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Hoge Twitch bij Altena Holsteins

De Amerikaanse september genomics-draai voor vrouwelijke dieren heeft een nieuwe staltopper bij Altena Holsteins opgeleverd.

Altena Valentine 18, een Mr Farnear Helix Twitch-dochter met een zeer allround profiel, is de nieuwe genomic topper bij Altena Holsteins van familie Nouws in Wijk en Aalburg. Ze is met 2933 gTPI de hoogste Twitch deze maand in Europa en nu de nummer 2 gTPI van alle Twitch-dochters in Europa. Valentine 18 haar moeder Altena Valentine 7 is een vroege dochter van Aurora Mitchell (Wet Tatum Mitchell x Bombero), die in augustus op plek 5 bij de fokstieren in Amerika debuteerde. Grootmoeder Altena Valentine VG-85 (VG-86 uier) is een productieve EDG Rubicon, die teruggaat op MS Kingstead Chief Adeen EX-94.

Ook deze draai is er weer een nakomeling van K&L OH Mabel in de top 10 gTPI te vinden, namelijk 3STAR OH Missy. Missy, in eigendom van De Oosterhof en 3STAR Genetics, is een Peak AltaPlinko met enorme hoge gehalten en gunstige gezondheidscores, resulterend in 3013 gTPI en 964 NM. Ze is daarmee de nummer 2 gTPI AltaPlinko-dochter in Europa. Bovendien scoort ze 159 gRZG, ook goed voor de 2e plek op Duitse basis van alle Europese AltaPlinko-dochters. Missy haar moeder, K&L OH Mistress, is een hoogdrachtige Claynook Discjockey uit Mabel.

De derde top 50 notering in september is van Zwanebloem Parfect Shaker, één van de eerste dochters van Siemers Renegade Parfect. De door familie Masscheleyn gefokte Shaker scoort 2908 gTPI en 816 NM en hiermee voor zowel gTPI als NM de nummer 1 Parfect-dochter in Europa. De stammoeder achter Shaker is de legendarische fokkoe Wesswood-HC Rudy Missy EX-92, de koefamilie waaruit ook fokstieren als Supersire, Mogul, AltaOak, Balisto en Silver afkomstig zijn.

Hoogste nieuwgeteste roodbonte vrouwelijke dier in Europa is deze keer wederom een Rubels-Red-dochter uit de LakeSide UPS Red Range VG-86 familie, te weten Koepon Rubels Range 53 Red met 2786 gTPI (en +2.14 gPTAT). Haar moeder Koepon Altuve Range 5 Red is één van de hoogste Peak AltaAltuve RDC-dochters in Europa en halfzus van de nummer 1 gLPI stier 3STAR OH Ranger-Red.

Bij Schuit Holsteins is Schuit Elise 2 een fraaie aanvulling in het exterieur-segment. Elise 2 is een Blondin Thunder Storm met +3.47 gPTAT en +2.70 UDC, in potentie de 10e generatie VG of EX op rij en een nakomeling van de schitterende Braedale Goldwyn-dochter Carf Emeraude EX-91.

Willsbro Arrow Adina 2968, een Arrow-dochter uit de Kamps-Hollow Durham Altitude RDC EX-95 familie, scoort +3.28 gPTAT & +3.08 UDC. Haar 4e moeder Willsbro K&L Supersire Adina VG-85 is door GenHotel als embryo uit Amerika geïmporteerd en aan de familie Wills in Engeland geleverd.


Brookview-E Moviestar VG-86 (v. Planet), 6e moeder van Zwanebloem Parfect Shaker


Carf Emeraude EX-91 (v. Goldwyn), 4e moeder van Schuit Elise 2

Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende