Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Hedra- en Roubos Holsteins stralen bij Jongveekeuring Kromme Rijnstreek

Deelnemende leden Hedra Holsteins en Roubos Holsteins brachten zowel jongvee als melkgevende vaarzen naar de Jongveekeuring Kromme Rijnstreek. Beide fokkers traden sterk aan in beide categoriën.

Kalveren
Een sterk optreden was er voor Delta Jawline PP-Red-dochter Hedra Froukje 1548 P RDC, uit Hedra Froukje 1279 VG-86. De hoornloze Mars Froukje-nakomeling werd omschreven als een uitlopend kopnummer. De jury riep haar zelfs uit als Reserve Kampioen kalveren. Froukje 1548 P RDC heeft een halfbroer bij CRV en haar Delta Launch PP-Red zus Hedra Froukje 1541 P RDC is met 367 gNVI te vinden in de top NVI Zwartbont.

In dezelfde rubriek als de reserve kampioene werd op 1b RH Mvn Tiffany RDC geplaatst. Een directe Lindenright Moovin RDC-dochter uit Arethusa Sid Tess EX-92! De sterk ontwikkelde pink werd door Roubos Holsteins aangekocht als embryo en is één van de weinige nakomelingen uit deze familie in Europa.


Hedra Froukje 1548 P RDC


RH Mvn Tiffany RDC

Pinken
Hedra Rita 1401 Red, een Delta Powernap-Red uit de Rita's van Willem's-Hoeve Holsteins, pakte het kampioenschap bij de pinken. Mede door haar beste beenwerk en geweldige balans in het skelet wist ze voor de Reserve Kampioene, een dochter van Maple-Downs-I GW Atwood, te eindigen.


Hedra Rita 1401 Red

Vaarzen
Voor roodbontfokker Roubos was er een 1c positie bij de melkgevende vaarzen met R&B Wr Maxima Red. Maxima Red is één van de vijf Mr Blondin Warrior-Red-dochters uit de met Batouwe Holsteins samen aangekochte ViG My Love Red VG-86. Ze werd opgevolgd door haar volle zus R&B Wr Melanie Red.

In de daarop volgende rubriek pakte de complete Hedra Massia 1127 VG-88 (v. Delta Assist) de koppositie en volgde Lowlands Trust-dochter Hedra Remarlinda 1124 VG-87 haar op de hielen door de tweede positie te pakken. Remarlinda 1124 VG-87 is de 8e generatie op rij met VG/EX en stamt uit de familie van o.a. Delta Saxobeat, Delta Bookem Danno en Delta Atlantic. Dit duo uit de stal van Hedra Holsteins werd uiteindelijk uitgeroepen tot Kampioen én Reserve Kampioen vaarzen.

Tot Algemeen Kampioen werd de roodbonte Hedra Rita 1401 Red uitgeroepen. Ook de Reserve kwam uit de stal van Vernooij: Hedra Massia 1127. 

Aanhoudende winst was er tijdens de keuring van de bedrijfsgroepen. Zes melkveebedrijven namen deel. Roubos Holsteins pakte een derde positie en het was opnieuw Hedra Holsteins die er met de winst van door ging.


R&B Wr Maxima Red

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende