Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende

Haytema succesvol in Workum

De Keuring in Workum is een echt familie festijn met heel veel publiek. Dat kunt u mooi zien op de fotos (gemaakt door Tjitske Haytema-de Groot). Caudumer Holsteins van de familie Haytema is altijd zeer succesvol op deze keuring, zo ook deze keer!

Overal succes

In echt alles klasse wist Haytema prijzen te halen. Het begon al bij het jongvee. Daar werd Hinke 303 (Nova Star x Hinke 97) Kampioen bij de oudere kalveren. Lol 416 RF (Esperanto x Lol 351) werd daar Reserve Kampioene. Vervolgens wist de Silverdochter Lol 360, een kleindochter van de geweldige Lol 292 (Lawn Boy) Reserve Kampioen bij de vaarzen te worden. In de middenklasse werd de in Denemarken aangekochte Doutzen (v. Paradise) Reserve Kampioene, achter de latere Algemeen Kampioen Olga 9 van de familie Stellingwerff. In 2017 was Doutzen ook al Kampioen bij de vaarzen. Bij de oudere koeien wist Caudumer Hinke 133 (Kian x Lichtblick) Kampioen te worden en de bedrijfsgroep werd 2e achter familie Stellingwerff, maar dit was nog niet alles.

Moeder en dochters

Bij de oudere koeien werd Hinke 199 (v. Destry) net als vorig jaar Reserve Kampioene oud (en twee jaar geleden was ze Algemeen Kampioen). Hinke 199 is een dochter van Hinke 97 (Classic), die de CRV Rendementprijs wist te winnen. Hinke 97 heeft inmiddels een levensproductie van 101.380 kg melk en staat er nog super bij zoals u kan zien. Daar haar andere dochter Hinke 303 ook al Kampioen was bij de kalveren was het succes voor familie Haytema en Hinke 97 enorm!

Kortom, een geweldige dag voor het Caudumer team!

Caudumer Hinke 303 met de 10 jarige Age Hessel Haytema

Caudumer Lol 360 RDC VG-87, reserve Kampioene vaarzen

Caudumer Hinke 97 won de rendementsprijs, voorgebracht door Lyanna Haytema

Caudumer Hinke 199 (Destry), Reserve Kampioene Oud

Caudumer Hinke 199 EX-90

 

Caudumer Hinke 97 EX-90, levensproductie tot op vandaag 101.380 kgM!

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende