Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Geweldig succes Drouner & Poppe stieren in Duitsland!

Het Duitse rekencentrum VIT heeft de April 2021 stier-fokwaarden gepubliceerd. De RZG-formule is deze keer flink gewijzigd ten opzichte van de vorige draai, met name door zwaardere inweging van de gezondheidskenmerken (klik hier voor meer info). Desondanks weten de meeste stieren hun fokwaarden redelijk goed op peil te houden.

Fokstieren
In de top 10 RZG actieve zwartbonte fokstieren stijgt Semino (Silver x Balisto) 4 punten naar 159 RZG en is nu met afstand de nummer 1. Veenhuizer K&L JT Jameson (Jetset x Balisto) handhaaft zich prima op positie 5 en heeft inmiddels met 283 melkgevende dochters, die een hoog eiwitpercentage produceren. Ook zijn volle broer Veenhuizer K&L JT Jake staat in de top 20 fokstieren in Duitsland. Sinus, de lijstaanvoerder van december, is deze draai 10 punten RZG verloren en staat nu op plek 7.

Bij de roodbonte fokstieren is het Drouner Effektiv Red, die met kop en schouders boven de rest uitsteekt. De Red Rocks Effort-Red-zoon uit de Drouner Aiko-familie, gefokt door de "Fokker van het Jaar 2020" familie Albring, debuteerde in december en is nu met 145 RZG de absolute lijstaanvoerder en bovendien de hoogste exterieur-stier: 133 RZE! Schreur Argus P Red (Apoll P Red x Fageno), de hoogste hoornloze fokstier en een dubbel Schreur Holsteins-fokproduct, handhaaft zich mooi in de top 5, terwijl ook zijn vader nog op plek 8 staat. Hoogste debutant deze draai is Wilder Baymax Red, een door Wilder Holsteins gefokte Bagno RDC uit de Wilder Kanu-familie. Zijn moeder is de bekende Brekem RDC-dochter Wilder K25 Red EX-90. De hoogste homozygoot hoornloze fokstier is nu KNS Apo PP Red, die van plek 17 naar 7 stijgt en 136 RZG scoort. Daarmee zijn 5 van de 8 hoogste roodbonte fokstieren in Duitsland door GenHotel-leden gefokt, een fantatisch resultaat!

Jonge stieren
Ook de zwartbonte jonge stieren hebben een nieuwe nummer 1, namelijk Foreman. Hij is een Broeks Freemax x Rubicon, die zeer veel productie combineert met hoge scores voor de gezondheids-kenmerken en 132 gRZE, resulterend in 171 gRZG. Star P RDC (166 gRZG) en Gladius (165 gRZG) staan ook nu weer in de top 5, echter Best Benz is, door een daling van 10 punten gRZG, van plek 3 naar 103 gezakt. Bali-zoon Bender stijgt daarentegen 5 punten (nu 165 gRZG) en staat op plek 3. Interessante nieuwkomer is ook Koepon Camden RDC, een Caudumer Solitair P Red uit de Larcrest Cosmopolitan VG-87 familie. Met 162 gRZG en een zeer compleet en vrijwel foutloos profiel scoort deze roodfactor-stier eveneens in de top 10 gRZG zwartbont.

De invloed van stiervader Caudumer Solitair P Red neemt nu echt zeer grootste vorm aan in de Duitse Red Holstein-fokkerij: maar liefst 8 van de top 10 roodbonte jonge stieren zijn Solitair-zonen en op één na allemaal hoornloos. Toch is het Rubels-Red-zoon Poppe Flight Red (165 gRZG), die de koppositie weet op te eisen, mede door zijn geweldige score voor uiergezondheid (140 gRZS), levensduur (131 gRZN) en totaalfokwaarde gezondheid (132 RZGesund). Flight Red is een halfbroer van Poppe Freestyle Red, hun moeder is de geweldig fokkende Poppe Fienchen 1569 Red VG-85. KNS Simply Red staat met 162 gRZG op de 2e plek en is de hoogste Solitair-zoon, afkomstig uit de D-familie van Niermann. Hoogste Gywer RDC-zoon is nu de door De Sanderij gefokte Sanderij Ginger-Red, die van plek 10 naar 5 doorstijgt, met 137 gRZE.

Klik HIER voor alle nieuwe April 2021 fokwaarden.


Veenhuizer K&L Jameson (Jetset x Balisto), stabiel op plek 5


Drouner Effektiv-Red, nummer 1 fokstieren roodbont in Duitsland


Wilder Baymax Red (Bagno RDC x Brekem RDC), debutant op plek 6 bij de fokstieren


Koepon Camden RDC (Solitair P Red x Imax), top 10 gRZG jonge stieren

Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende