Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

GenHotel-leden scoren in de top van Nederland!

GenHotel-leden leveren continu jonge stieren aan diverse KI-organisaties in Europa. Maar ook in eigen land scoren de fokproducten in de top van de stieren-indexlijsten.

Roodbont
► Eén van de meest interessante roodbonte jonge stieren is Drouner Altitude-Red, een Jacuzzi-Red zoon uit de Drouner Aiko's van familie Albring. Altitude-Red is met 315 gNVI nu de nummer 2 roodbonte jonge stier op Nederlandse basis en beschikt over een zeer allround profiel met 114 voor uier!
Schreur Victoria-Red, een Anreli-Red x Go Now RDC en gefokt door GenHotel-lid familie Reurslag, heeft deze draai zijn gNVI nog 14 punten weten te verhogen en staat met 305 gNVI zeer stabiel in de top 5.
Poppe Red Hot Madora-Red (Manana x Fireman) is gefokt door Poppe en Red Hot Holsteins en staat nu bij Qnetics in Duitsland (onder de naam Marlut-Red). Met 286 gNVI staat deze enorme vet-vererver uit de Rabur Outside Pandora EX-91 familie ook in Nederland in de top 10.

► Bij de roodbonte fokstieren is de bekende Schreur Apoll P Red, door zijn geweldige melkvererving (+2767 kg!), de hoogste productie-stier (448 Inet). Apoll steeg in december 36 punten NVI en stijgt ook deze draai weer 30 punten NVI, waardoor hij de koploper nu op 3 punten NVI is genaderd.
► Op plek 6 bij de fokstieren debuteert Poppe Efrain-Red, een door Poppe Holsteins gefokte Red Rocks Effort-zoon uit Poppe Fienchen 803 RDC VG-86. Fienchen 803 (v. Danillo) is de volle zus van Fienchen 804 VG-88, de moeder van fokstier Poppe Ferdi (v. Boss).
Red Rocks Effort-Red scoort nu voor de 3e draai op rij in de top 15 roodbonte fokstieren in zowel Nederland als Duitsland! Hij dankt dit resultaat aan een flinke melkplas en een hoge levensduur- & uiergezondheidscore. Tevens scoort hij 114 voor uier en zijn hij en zijn zoon Efrain-Red de enige 2 stieren in de top 10 met 112 exterieur of hoger. Effort-Red (Ellmau x Snowman) is gefokt door familie Wesselink (Red Rock Holsteins) en 3STAR Genetics.

Zwartbont
► Een stier die elke draai aan fokwaarde en populariteit wint is Midwolder Martin. Inmiddels is hij op de internationale lijst met zwartbonte jonge stieren de top 20 binnengedrongen, door zijn geweldige productie-aanleg en gunstige scores voor de functionele kenmerken. Bovendien beschikt deze door familie Van Erp gefokte stier met Adorable x Penley over een alternatieve pedigree.
Zandenburg Daley, een Benz x Battlecry uit de Zandenburg Ebony familie, scoort met 301 gNVI ook in de top 20 gNVI Internationaal. Daley, gefokt door familie Sommers, staat (onder de naam Zandenburg Benchmark) bij RUW in Duitsland, verhoogt het eiwitpercentage en scoort extreem hoog voor levensduur, uiergezondheid én vruchtbaarheid.
Tirsvad Gogo, een Supershot x Massey, beschikt over een allround fokwaarde zonder extremen. De door Soren-Ernst Madsen gefokte stier behoort tot de hoogste Supershot-zonen en is afkomstig uit de nafok van de van oorsprong Nederlandse Grietje 80 EX-91 (v. Esquimau).
Met inmiddels ruim 2500 melkgevende dochters heeft Bouw Finder bewezen tot de top De-Su Balisto-zonen ter wereld te behoren. Finder staat nog altijd in de top 50 fokstieren in Nederland en is gefokt door de Fokker van het Jaar 2019, Jan Bouw. Hoge gehalten en gunstige gezondheids-fokwaarden kenmerken deze nazaat uit de Amerikaanse Ralma Juror Faith EX-91 familie.

Alle fokkers proficiat met deze geweldige fokresultaten!

Klik hier voor alle nieuwe fokwaarden van de April draai.


Schreur Victoria-Red (Anreli-Red x Go Now RDC), nr. 5 gNVI roodbonte jonge stieren


Bouw Finder (Balisto x Epic), top dochtergeteste stier in Nederland

Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende