Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Fantastische inspectie scores voor Hurkmans

Voor twee vaarzen van Hurkmans ET brak het dan eindelijk het moment van inspectie aan. Beide vaarzen van Hurkmans komen uit koefamilies die binnen de fokkerij al veel aandacht hebben getrokken. Het gaat om Mirabel Sound System-dochter HET Sound Chenile en HET Agro Rozelle, met als vader Mr Rubi-Agronaut.

HET Sound Chenile (v. Sound System) is een nakomeling van een fantastische Amerikaanse koe, namelijk Larcrest Juror Chanel EX-93, waar ook de wereldwijd bekende Larcrest Cosmopolitan VG-87 van afstamt. Bekende stieren zoals Larcrest Commander en Fanatic zijn eveneens familieleden. Deze Sound System-dochter van Diepenhoek Chanel VG-87, welke gefokt is door Diepenhoek Holsteins, werd als embryo aangekocht door Hurkmans. Dit bleek een beste investering te zijn nu ook Cheniles dochters internationale interesse wekken. Haar Soundcloud-dochter HET SC Charlene (+159 GRZG / +2838 GTPI) werd afgelopen januari voor een geweldig bedrag van € 29.000 verkocht op de RUW Highlight Sale. Bij Charlene en haar halfzussen wordt er op dit moment OPU (Ovum Pick Up) toegepast om vervolgens via IVP embryo's te winnen. Chenile's productie wordt in 305-dagen voorspeld op een mooie 9.201 kg melk met 4.20% vet en 3.54% eiwit> Tijdens de recente bedrijfsinspectie kreeg ze een welverdiende VG-86 AV met een prachtige VG-88 voor haar uier.


Roccafarm Beacon Chrissy VG-87, grootmoeder van HET Sound Chenile VG-86


Larcrest Juror Chanel EX-93, stamkoe van deze koefamilie

Hurkmans heeft HET Agro Rozelle aangekocht als embryo, en haalde hiermee een zeer fraaie eerste kalfs Rubi-Agronaut dochter uit de Diepenhoek Rozelle familie in huis. Ze werd namelijk beloond met een fantastische VG-88, met een maximale score van VG-89 voor haar uier én beenwerk! De Diepenhoek Rozelle koefamilie, eveneens gefokt door Diepenhoek Holsteins, heeft een geweldige reputatie als het gaat om het leveren van stieren aan de KI. Zo heeft Agro Rozelle VG-88 haar volle zus, HET Agro Gazelle twee De-Su Kenobi-zonen, genaamd HET Ken Gray en Wilder Kitsch bij Genus/ABS Global. Een Progenesis Harmony-halfbroer van Rozelle VG-88 en Gazelle wordt eveneens door Genus/ABS Global ingezet. 


Diepenhoek Rozelle 65 VG-87, grootmoeder van HET Agro Rozelle VG-88​

Mocht HET Agro Rozelle VG-88 u aanspreken, neem dan contact op met Hurkmans ET. Ze is namelijk klaar om gespoeld te worden en aanvragen zijn welkom! Wie weet haalt u hiermee de volgende stiermoeder uit de Rozelles op stal! 

Meer lezen over Hurkmans ET? Lees hier het artikel uit de HIPlus!: https://bit.ly/31VBl7x

Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende