Drouner Holsteins schittert in Holland Holstein sHow ring

Afgelopen zaterdag vond in Zwolle de open, nationale Holland Holstein sHow plaats. Het niveau bij zowel rood- als zwartbont was fantastisch hoog. Het onderscheid tussen het achtereind en de kop van de rubriek lijkt de laatste jaren een stuk kleiner te worden, dit geeft de flinke vooruitgang binnen de Nederlandse Holstein fokkerij aan. Het GenHotel-team heeft een geweldige dag gehad en heeft ontzettend genoten van alle inzendingen van haar leden.

Een fantastische dag moet het ook geweest zijn voor de familie Albring (Drouner Holsteins) en PR Holsteins (Piet van Rees) gezien de placering van hun koeien tijdens de show. 

Om 9.00u deden de eerste rood- en zwartbonte vaarzen hun intrede in de showring. In de jongste zwartbonte vaarzen rubriek wist Drouner Anna 1529 (v. Impression) van de familie Albring de koppositie te pakken. Tijdens het kampioensschap werd Anna 1529 door jury Stefan Widmer uitgeroepen tot vaarzen kampioene zwartbont 2019.

 
Drouner Anna 1529 (v. Impression) 1a in de jongste rubriek vaarzen en uitgeroepen tot HHH zwartbonte vaarzen kampioen 2019. 

Ook Drouner Aiko 1349 VG-85 (v. Effort) gaf een verbluffende indruk in de eerste roodbonte middenklasse rubriek. Zij werd in haar klasse op kop geplaatst door roodbont jury van de dag Tjebbe Huybrechts. De 2e kalfs Aiko 1349 kon later die dag daar de reserve titel bij de roodbont middenklasse aan vast knopen. 

 
Douner Aiko 1349 (v. Effort) 1a in eerste middenklasse rubriek roodbont en uitgeropene tot HHH roodbont middenklasse reserve kampioen.

PR Darla VG-89 de door PR Holsteins uit Bergambacht gefokte Mogul dochter wist bij de zwartbonte middenklasse in haar rubriek een eerste plaatst te bemachtigen. Daarnaast werd haar uier geloofd en benoemd tot beste uier van haar rubriek. PR Darla is eigendom van Schep Holsteins, Bergamabacht. 

 
PR Darla VG-89 (v. Mogul) liep 1A in haar rubriek en haar uier werd tot beste uier van haar rubriek benoemd.

Voor de familie Albring was de feestvreugde nog niet voorbij, ook bij de oudere categorie wist Drouner Holsteins mee te dingen om het kampioenschap. Drouner Ajdh Cosmo EX-91 (v. Mogul) wist in haar klasse de 1b positie te claimen. Ze werd uitgeroepen tot reserve kampioene zwartbont bij de oudere koeien. Hier kwam later de eervolle vermelding bij het algemeen kampioenschap zwartbont bij. Deze Mogul dochter heeft inmiddels al een flinke reputatie binnen de showwereld op gebouwd:

  • Kampioene Vaarzen HHH-Show 2015
  • 1e Middenklasse Rubriek NRM 2017
  • Reserve Kampioene Middenklasse Beilen 2017
  • 1e Middenklasse Rubriek HHH-Show 2017 & Honourable Mention Intermediate Champion

 
Drouner Ajdh Cosmo EX-91 (v.Mogul) res. kampioen & e.v. algemeen kampioenschap oude koeien HHH 2019. 

Als klap op de vuurpijl kwam de beste bedrijfscollectie zwartbont ook van de familie Albring. Onderdeel van dit drie-tal waren: Drouner K&L Aiko 1398 (v. Bestboss), Drouner Ajdh Cosmo (v. Mogul) en Drouner Anna 1529 (v. Impression)


Kampioen bedrijfscollectie van Drouner Holsteins op HHH 2019

Met alle successen van deze dag kan Drouner Holsteins zich met veel trots de meest succesvolle fokker van de Holland Holstein sHow 2019 noemen! 

 

Voor de overige uitslagen van de Holland Holstein sHow klik HIER.

Het hele GenHotel-team feliciteert bij deze al haar leden met de behaalde successen van afgelopen zaterdag.

 

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende