Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Dochtergroep Caudumer Solitair P Red schittert op Tag der öffener Stalltür

Tijdens de 'Tag der offener Stalltür' konden belangstellenden afgelopen week een kijkje nemen achter de schermen van de RUW-locatie in Münster. De RUW presenteerde aldaar drie dochtergroepen van de stieren El Toro Red, Rafting en Solitair P Red. Na de presentatie van de nakomelingen werden de fokkers van deze succesvolle stieren gehuldigd. Zo was ook de familie Haytema, de fokker van de stier Caudumer Solitair P Red, afgereisd naar Duitsland om deze geweldige groep melkvaarzen te komen bewonderen!

Hoewel zijn betrouwbaarheid nog niet toereikend was om in april in de officiële dochtergeteste lijst vermeld te worden, is de werkelijke koploper bij de roodbonte fokstieren Caudumer Solitair P Red! Na zijn succesvolle inzet als stiervader én de vele hoge zonen en dochters die de  Salvatore RDC-zoon heeft gefokt zijn de eerste dochters in Duitsland en Nederland nu aan de melk. Deze hoornloze roodbonte stier debuteert op de dochtergeteste lijst met 145 gRZG, mede door +1153 kg melk, positieve gehalten, super gezondheidskenmerken en 127 gRZN!

In december 2018 debuteerde de hoornloze Caudumer Solitair P Red met 165 gRZG en wist hiermee de uitlopende koppositie op de roodbonte jonge stierenlijst van Duitsland in te nemen.  Deze sterke start maakte dat de zoon van Caudumer Lol 371 P RDC VG-86 (v. Balisto) veelvuldig werd ingezet als stiervader. Maar liefst een heel jaar behield de hoge Solitair P Red zijn koppositie, maar vanaf augustus 2020 kwamen ook de eerste hoge zonen de Duitse ranglijst binnen. Dit maakte dat de top 10 roodbonte jonge stieren in december 2020 gevuld was met maar liefst 6 zonen van Solitair P Red, met op nummer 1 de stier Sponsor P Red (166 gRZG). Ook bij zwartbont kwamen hoge Solitair P Red-zonen bovendrijven, zo was Star P RDC met 166 gRZG de nummer 2 in december 2020.

Met spanning wachten we af wat de door familie Haytema gefokte stier (met nu 38 melkgevende dochters in zijn Duitse fokwaarde) in de volgende indexdraai gaat laten zien, zeker na zijn succesvolle inzet als stiervader én de vele hoge nakomelingen. De eerst beelden van Caudumer Solitair P Red zijn melkgevende dochters bieden in elk geval een beloftevol vooruitzicht!


CEH Marlis (v. Solitair P Red)

Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende