Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Derde plek voor Warrior Red-dochter Diekers Hilary 37

Vereniging Veehouderijbelangen Silvolde organiseerde voor haar leden een videokeuring voor melkgevende vaarzen. Deelnemend aan deze keuring was Diekers Hilary 37, een vroege melkgevende dochter van de exterieurstier Mr Blondin Warrior-Red. Hilary 37 is gefokt door Diekers Holsteins en komt uit een eigen gefokte koestam.

De roodbonte Hilary 37 komt uit een VG-87 Jotan-Red en heeft in oktober op 1.09 jaar voor de eerste keer gekalfd van een Crown-Red vaarskalf. 

In totaal deden er 9 roodbonte vaarzen mee met deze videokeuring. De door Jan Steegink gekeurde vaarzen werden elk beoordeeld tijdens een stalbezoek waarbij ze op video & foto gezet werden. De Warrior-Red van de familie Eiting werd als derde geplaatst en kon daarmee uitgeroepen worden tot Eervolle vermelding roodbont.

In het deelnemersveld vonden we ook Huntje Holstein Anemoon 272 P, zij is een Delta Goal-Red die via VG-87 Goal-Red x VG-86 Label P x VG-85 Windstar x VG-87 Lawn Boy P-Red terugvoert naar Huntje Holstein Anemoon 16 EX-90, de ruggengraat van de Huntje Holstein veestapel. Niet alleen is zij rood en hoornloos, ook produceert Anemoon 272 P 9.786kg melk met 4.03% vet en 3.51% eiwit. Daarnaast werd de Goal-Red-dochter onlangs ingeschreven met VG-87 AV met daarbij VG-88 TY & UI. 

De gehele uitslag + foto's vindt u HIER.

Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende