Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

De nieuwste genomic toppers van Europa!

De augustus-draai heeft, ook op Amerikaanse basis, weer een aantal zeer interessante, nieuwgeteste vrouwelijke dieren van GenHotel-leden opgeleverd.

3STAR OH Reevival is de nieuwste revelatie uit de K&L OH Mabel-familie. Met 3094 gTPI is ze de nummer 1 van alle nieuwgeteste dieren deze maand, scoort +2.69 gPTAT en is bovendien de nummer 4 gTPI van alle vrouwelijke dieren in Europa. De Siemers Renegade Parfect-dochter komt uit De Oosterhof 3STAR Reevestar, een hoogdrachtige SSI Bg Fzzld Riveting van de fenomenale fokkoe Mabel. Ook Reevival haar volle zus 3STAR OH Reevivo staat, met 2927 gTPI, in de top 50 van augustus.

Ook de hoogste Sandy-Valley R Conway in Europa is uit de Mabel-familie, namelijk 3STAR OH DK Marielou met 3057 gTPI. Marielou haar moeder, 3STAR OH Marina, is een Silverridge V Einstein uit Mabel, kalft in september af en lijkt veelbelovend. De nummer 1 Progenesis Champion-dochter in Europa voor zowel gTPI, Net Merit als PTAT heet 3STAR OH Malionne. Ze scoort 2959 gTPI, 806 NM en +2.64 PTAT en is een dochter van K&L OH Mallory, een De-Su Kenobi uit Mabel.

Tijdens de augustus-draai heeft Parfect zijn geweldige sprong van april weten te handhaven, waardoor hij nu tot de hofleveranciers met dochters in de top 100 gTPI behoort. 3STAR OH Leila, een Parfect uit de Golden-Oaks Mark Prudence EX-95-familie, is met 3056 gTPI de nummer 6 van deze maand en van de hoogste Parfect-dochters in Europa. Haar grootmoeder is een volle zus van de nieuwe nummer 1 RZG fokstier in Duitsland, Topstone (AltaTopshot x Rubicon).

Prudence is natuurlijk ook het fundament van de Koepon Range-familie. Koepon Gameday Range 147 (mv. Acura) en Koepon Magni Range 161 scoren deze maand resp. 2990 en 2944 gTPI en zijn beiden kleindochters van Lakeside UPS Red Range-Red VG-86. Range 161 komt daarbij uit Koepon Altuve Range 6 RDC, een dochter van de nieuwe nummer 1 NVI fokstier in Nederland, Peak AltaAltuve RDC. Koepon Matteo Classy 502, een Peak Matteo met 2971 gTPI uit de Koepon Classy-familie, is vanwege haar afwijkende bloedvoering eveneens een welkome aanvulling voor Koepon Genetics.

Tenslotte is de nummer 2 gTPI Conway-dochter in Europa ook afkomstig uit het 3STAR Fokprogramma. 3STAR Rivonne is een Conway met 2947 gTPI en geweldige fokwaarden voor gehalten en uiergezond-heid uit 3STAR Bomaz Rive. Rive heeft nu reeds 5 dochters boven de 2900 gTPI. Haar grootmoeder is een halfzus van de nummer 2 NVI fokstier in Nederland, Peak AltaTopshot.

Hoogste roodbonte van alle nieuwgeteste vrouwelijke dieren is (met 2890 gTPI) 3STAR OH Aymee-Red, een 3STAR OH Ranger-Red uit Batouwe WM Aimee RDC, een Wilder Mark RDC uit de Kamps-Hollow Durham Altitude RDC EX-95 familie.

Op exterieurgebied is de hoogste door een GenHotel-lid gefokt vrouwelijk dier deze maand Willsbro Hanans Casablanca 40 (Fitters Choice x Delta-Lambda) met +3.70 PTAT en +3.28 UDC, terugvoerend op de fantastisch fokkende Larcrest Crimson EX-94.

Klik hier voor de top 50 gTPI nieuwgeteste vrouwelijke dieren in Europa deze maand.


De Oosterhof Dg Leida (Charl x AltaTopshot), moeder van 3STAR OH Leila


Batouwe Ailisha Salva-Red VG-85, grootmoeder van 3STAR OH Aymee-Red


Larcrest Crimson EX-94, fokkoe in de pedigree van Willsbro Hanans Casablanca 40

Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende