Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Caudumer Holsteins is uitgeroepen tot Fokker van het Jaar!

De familie Haytema, de Frieze fokker van bekende (fok)stieren als Caudumer Solitair P Red, Caudumer Batch P, Caudumer Europol RF PP, Caudumer Smile P RF, Goch en de veel verkochte Caudumer Moment PP Red, werd afgelopen vrijdag tijdens de HHH-show uitgeroepen tot Fokker van het Jaar 2022! Caudumer Holsteins scoort al jaren in de top van de internationale hoornloze fokkerij en wist mede daarom het hart van de jury te veroveren.

De titel ''Fokker van het Jaar'' wordt ieder jaar uitgereikt tijdens de nationale show van initiatiefnemer Holland Holstein Herds. De jury, bestaande uit de redacties van de bekende vakbladen Holstein International, Melkvee en Veeteelt, kwamen tot een gezamenlijk besluit om de Roodbont Fokker van het jaar 2019, Caudumer Holsteins, te prijzen om hun fokkerijsuccessen van de afgelopen jaren!

Het fokken van top-indexstieren begint bij het fokken van top stiermoeders. Succesvolle en bekende families bij Caudumer Holsteins zijn de Lol's, Hinke's en de Zalia's. Zo is Caudumer Lol 422 PP Red de eerste kalfs Handy P, moeder van meerdere stieren bij de KI. Denk aan: Delta Cartoon P-Red, Delta Launch PP-Red, Delta Louis P Red en Delta Emoji P-Red. Al deze hoornloze stieren staan in de top 15 gNVI roodbonte hoornloze stieren van augustus 2022! Caudumer Lol 442 Red stond zelf geruime tijd in de top 10 gNVI roodbont en ook de volgende generatie, een Delta Eloy RF-kleinzoon is met 373 gNVI de huidige nummer 4 roodbont gNVI!


Caudumer Lol 422 PP Red (v. Handy P)

Ook Caudumer Lol 306 PP Red EX-91, de eerste homozygoot hoornloze koe in Nederland die 100.000 kg melk geproduceerd heeft, komt uit de stal van Haytema! De moeder van de fokstier Delta Fun P Red werd door haar interessante profiel als kalf aan CRV verkocht.

De Zalia-familie bij Haytema bracht ook enkele stieren voort. Mede door hun enorme vet- en eiwit vererving én productie werd deze familie ingezet om top-nakomelingen te fokken op basis van RZG en NVI. Een goed voorbeeld is Jacuzzi-Red-dochter Caudumer Zalia 10 RDC VG-86Niet alleen laat zij een 305-dagen productie zien in haar tweede lijst van 10.469 kg melk met 5.18% vet en 4.18% eiwit, maar ook is zij moeder van de stier Caudumer Flynn bij KI Kampen. 


Caudumer Zalia 10 RDC VG-86 (Jacuzzi-Red x Caudumer Zalia 2 RDC VG-87)

Betreft exterieur nam en neemt de familie Haytema nog altijd graag deel aan shows. Een koefamilie die in de showring hoge ogen gooit zijn de Hinkes. Zo is de met VG-89 ingeschreven Caudumer Hinke 111 (v. Mr Burns RDC) succesvol deelneemster geweest aan de NRM van 2013 en wist ze successen te boeken tijdens de Fokveedag in Workum. Dochter Caudumer Hinke 220 EX-90 (v. Savage RDC) trad niet lang daarna in haar voetsporen en werd in 2015 tot Algemeen Kampioen in Workum uitgeroepen. 


Caudumer Hinke 220 EX-90 (v. Savage RDC)

Vorige
Algemeen Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende