Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

April 2022 fokwaarden stieren USA

In Amerika zijn de April 2022 fokwaarden voor stieren gepubliceerd, met enkele nieuwe stieren in de top van het TPI-klassement.

Fokstieren
De top 5 TPI bij de fokstieren met melkgevende dochters in Amerika bevat 2 nieuwe namen. Mr T-Spruce Frazz Lionel (3172 TPI!) neemt, met grote afstand op de rest, de koppositie over van Pine-Tree-I Pursuit (nu nr. 6), met name door een zeer extreme productie-aanleg. S-S-I Pr Renegade weet zich prima op de 2e plek te handhaven en beschikt bovendien over een outcross afstamming (Jaltaoak x Millington). De-Su Frazz Tahiti 14104 gaat van plek 29 naar plek 3 en is, net als Lionel, een zoon van Melarry Josuper Frazzled. Hij bezit daardoor ook een geweldige productie-potentie, resulterend in 2994 TPI. Pine-Tree Acura, een ABS Achiever-halfbroer van Pursuit (Imax x Profit), debuteert op plek 4, mede door goede gezondheids-kenmerken. OCD Helix Alphabet (Helix x Yoder) handhaaft zich goed op plek 5. Hurtgenlea Richard Charl (Charly x Yoder) zakt door een daling van zijn TPI (-27 TPI, nu 2880 TPI) van plek 3 naar plek 12.

Jonge stieren
Bij de stieren van één jaar en ouder is STGen Cowen Thorson met 3206 gTPI nu de hoogste stier. Hij is via zijn vader, Pine-Tree Lionel Cowen, al weer een kleinzoon van Mr T-Spruce Frazz Lionel en is een nazaat van Snow-N-Denises Dellia EX-95. Thorson wordt gevolgd door Rmd-Dotterer Bolt Action, een vroege Gameday uit een Renegade-halfzus van Gameday, met 3167 gTPI. Nummer vier op de lijst, Wilra Gameday Kahn (3153 gTPI), is eveneens een Gameday-zoon. Zijn moeder Wilra Lionel 1910, inderdaad een dochter van de nummer 1 fokstier Lionel, komt uit de koefamilie van Wilra Farms in Amerika, waaruit ook de fokstier Butz-Hill Delta-Worth is gefokt.

Winstar Maxwell P, een vroege Winstar Mendel P uit een Denovo Entity-moeder, is met 3159 gTPI de nummer 3 en de hoogste hoornloze stier op Amerikaanse basis. Hij voert terug op de bekende fokkoe Seagull-Bay O-Man Mirror VG-86.

Klik HIER voor alle nieuwe April 2022 stier-fokwaarden.


Mr T-Spruce Frazz Lionel (Frazzled x Montross), nummer 1 TPI fokstieren


S-S-I Pr Renegade (Jaltaoak x Millington), nummer 2 TPI fokstieren


Mormann Director 56713 (v. Mr Pre Director), grootmoeder van STGen Cowen Thorson

Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende