Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende

Aisha P Red, nieuwe GTPI-topper bij Roubos & Batouwe!

De maart USA genomic draai heeft voor Roubos & Batouwe Holsteins een geweldige uitslag opgeleverd voor R&B Solitair Aisha P Red. Ook Wilder Holsteins en Hurkmans ET hebben deze maand enkele nieuwgeteste vrouwelijke dieren in de top 50 gTPI in Europa.

R&B Solitair Aisha P Red is een hoornloze en roodbonte Caudumer Solitair P Red-dochter uit de fameuze Kamps-Hollow Durham Altitude RDC EX-95 familie. Aisha P Red scoort 2710 gTPI en 628 NM en behoort hiermee tot de allerhoogste roodbonte en hoornloze Solitairs in Europa. Ook op Nederlandse en Duitse basis is ze met 309 gNVI en 155 gRZG één van de hoogste hoornloze, roodbonte dochters van haar vader. Aisha haar grootmoeder, Batouwe Salsa Aiko Red VG-85, heeft reeds 5 zonen bij de KI, waaronder de hoge Mr Salvatore RDC-zoon Rhala RE Blues-Red.

Bij Wilder Holsteins zijn de eerste 2 Claynook Zasberilla-dochters gelijk de hoogste Zasberilla's voor zowel gTPI als NM in Europa. Wilder 365134 is een Zasberilla x Humblenkind uit de Ralma Juror Faith EX-91 familie en is met 2914 gTPI deze maand de nummer 3 gTPI van de nieuwgeteste vrouwelijke dieren in Europa. Haar halfzus en stalgenoot Wilder 85870 (Zasberilla x Soundcloud), 2843 gTPI, is ook afkomstig uit een bekende Amerikaanse koefamilie, namelijk die van Larcrest Juror Chanel EX-93. De moeder van Wilder 85870, HET SC Charlene, is op de Highlight Sale 2020 voor € 29.000 door Hurkmans ET aan Wilder Holsteins verkocht.

Ook voor Hurkmans ET deze maand goed nieuws, echter uit een andere koefamilie, nl. de Diepenhoek Rozelle-familie. HET Einstein Grianne is met 2890 gTPI de hoogste Silverridge V Einstein in maart en met 759 NM zelfs de allerhoogste Einstein voor Net Merit van alle geteste Einstein-dochters in Europa. Haar moeder is een nog niet gekalfde De-Su Kenobi uit HET Agro Gazelle VG-85 (v. Rubi Agronaut).

Tenslotte wederom succes voor een dochter van de super genomics vererver K&L OH Mabel. Isolabella Inseme Emblema (v. Nacash) is met 2971 gTPI de nummer 2 gTPI van de maart draai. Mabel, in eigendom van De Oosterhof & 3STAR Genetics, heeft inmiddels 14 dochters boven de 2800 gTPI en is de enige koe met 5 dochters boven de 2900 gTPI in Europa!


Larcrest Chenile VG-86 (v. Ramos), 5e moeder van Wilder 85870


K&L OH Mabel (v. Granite), geweldige fokkoe en moeder van Isolabella Inseme Emblema

Vorige
Genomics Nieuws
Volgende
Vorige
Alle rubrieken
Volgende