Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende

1.000 Excellente dochters voor Outside

In Canada heeft “cowmaker” Comestar Outside als tweede stier ooit nu 1.000 Excellente dochters. Eerder lukt dit tot op heden alleen Braedale Goldwyn. Outside, een Prelude zoon uit Comestar L Or Black VG-87 (Blackstar x Comestar Laurie Sheik VG-88), was in zijn jonge jaren een populaire stiervader mede door zijn uitstekende exterieurvererving met wat meer kracht maar vooral door zijn solide gezondheidskenmerken. Populaire Outside zonen zijn bijvoorbeeld Ked Outside Jeeves en Solid-Gold Colby, die beide ook bekend staan om het vererven van uitstekende gezondheidskenmerken en krachtig exterieur.

Invloedrijke dochters

De lijst met invloedrijke Outside dochters is lang, heel lang. Het is onmogelijk ze allemaal te noemen. Toch willen we iets van de geweldige fokkracht van Outside in de vrouwelijke lijn melden. Want met hun extra kracht waren de Outside dochters geweldige fokkoeien. We beperken ons daarom tot enkele invloedrijke Outside dochters met nakomelingen op GenHotel, al zijn we er ons van bewust dat we er vast wel een aantal vergeten.

Batke Outside Kora EX-94

We beginnen meteen met een fantastische fokkoe. Batke Outside Kora EX-94 is niet alleen één van de meest populaire Outside dochters, ze is ook zonder twijfel één van de meest invloedrijke Europese fokkoeien. Als vaars veroverde Kora het kampioenschap op de All-European Championship in Oldenburg 2016 en daarna ontpopte ze zicht tot een met EX-94 ingeschreven koe met een enorme fokkracht.
De op dit moment meest populaire tak van deze familie wordt verder ontwikkeld door Wilder Holsteins. Belangrijkste spil in hun “Kora succes” is Wilder Hira VG-85 (Saloon x VG-85 Snowman x VG-87 Goldwyn x Kora) die maar liefst 7 stieren bij KI heeft staan en ook meerdere hoge dochters en kleindochters heeft. Wat te denken van Wilder Hindu, een +2750 GTPI Jedi, of Wilder Hey, een +2705 GTPI Pledge.

Batke Outside Kora EX-94
Batke Outside Kora EX-94

Windy-Knoll-View Outside Policy EX-93

Twee imponerende Outside zussen in Amerika waren Windy-Knoll-View Pledge EX-95 en Windy-Knoll-View Policy EX-93, Outside dochters uit Windy-Knoll-View Promis EX-95 en volle zussen van de stier Windy-Knoll-View Pronto EX-95. Beide zussen hebben veel nakomelingen gekregen en waren uitstekende fokkoeien. Pledge was daarbij ook nog eens een geweldige showkoe. Uiteindelijk moeten we concluderen dat de invloed van Policy, in ieder geval in Europa, wellicht nog iets groter is. Op GenHotel is het vooral haar Snowman kleindochter FG Feline VG-86 die voor hoge nafok zorgt. Denk bijvoorbeeld aan K&L SH Fleur, Schuit Felien, K&L SH Fina, Dukefarm K&L Zohra P en Netherside Pleasance waarvan sommige ook alweer hoge nakomelingen hebben.


Windy-Knoll-View Policy EX-93

Overig

Zoals gezegd, alle invloedrijke Outside dochters noemen is helaas te veel van het goede. Maar toch willen we er nog een paar noemen waarvan nakomelingen op GenHotel te vinden is. Denk bijvoorbeeld aan Larcrest Outside Champagne EX-90, een Outside dochter uit Larcrest Juror Chanel EX-93 en de moeder van de superieure Shottle dochter Larcrest Cosmopolitan VG-87. Of Standacona Outside Abel VG-88, één van de beste fokkoeien van Canada en de moeder van Eastside Lewisdale Gold Missy EX-95. En dan hebben we nog Whittier-Farms Outside Roz EX-95, Rabur Outside Pandora EX-91 en Vieuxsaule Outside Mary Sol EX-95, de moeder van Vieuxsaule Allen Dragonfly EX-94. U leest het, de invloed van Outside is enorm en dan hebben we het nog relatief kort gehouden ook…..

Tip: Klik boven aan deze site in de menubalk eens op “ZOEKEN” en zoek op “OUTSIDE” of op de roepnaam van een van de bovengenoemde koeien. Zo komt u een hele lijst met dieren tegen die Outside in de pedigree hebben zitten.

Stadacona Outside Abel VG-88
Stadacona Outside Abel VG-88


Larcrest Outside Champagne EX-90

Whittier-Farms Outside Roz EX-95
Whittier-Farms Outside Roz EX-95

Rabur Outside Pandora EX-91
Rabur Outside Pandora EX-91


Vieuxsaule Outside Mary Sol EX-95

Vorige
Exterieur Nieuws
Volgende